OGLAS

imamo ih s razlogom

Vježbe za bedra: probudite mišiće koji su sjedeći, odavna 'utonuli u dubok san'

Image
Foto: Thinkstock

Pravo je vrijeme da se posvetite svojim bedrima. Učvrstite ih uz ove jednostavne vježbe za bedra i bez srama pokažite noge

31.5.2017. u 11:27/ Život i stil

U kakvom su vam stanju bedreni mišići? Možete li ih stisnuti ili kao da ne postoje?

Ne brinite, uz ove vježbe za bedra učvrstit ćete ih  i vaše će noge dobiti potpuno novi izgled. Osim što će mišići biti čvrsti i oblikovani, na nogama će se manje vidjeti celulit.


Ako usput pripazite na prehranu i u svoju svakodnevicu uvedete žustro šetanje ili jogging, celulit će nestati. Postoje brojne vježbe za bedra, a mi vam donosimo najpopularnije.

Vježbe za bedra

  • čučnjevi - raširite stopala u ravnini ramena, ruke ispružite, aktivirajte trbušne mišiće, podvucite stražnjicu aktivirtajte mišiće zdjelice i spuštajte se, za početak, do kuda možete. Pritom vodite računa da vam koljena ne prelaze razinu nožnih prstiju. Udišite dok idete u čučanj, a izdišite dok se dižete. Ravnotežu prebacite na pete. 
  • čučnjevi uza zid - stanite uza zid, raširite noge malo šire od kukova i spustite se u čučanj. Pritom vodite računa da su vam trbušni mišići aktivni. Njima "zalijepite" kralježnicu uza zid. Gledajte ravno ispred sebe, ramena spustite, ruke stavite na bedra ili ih položite sa strane, uza zid. Ostanite u ovom položaju koliko možete, i još malo više. Pritom duboko i smireno dišite. Ponovite vježbu tri puta. 
Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

  • iskorak - stanite uspravno, stoplala raširite u širini ramena, aktivirajte mišiće trbuha, ramena pošaljite natrag i dolje. Prvo desnom nogom zakoračite naprijed toliko da se peta lijeve noge digne od poda. Idite u čučanj i vodite računa da vam koljeno ne prelazi razinu nožnih prstiju. Kada se dižete natrag u uspravan položaj, odgurujte se prednjom nogom.  Promijenite nogu i ponovite vježbu. 
  • mali most s jastukom - lezite na prostirku, noge savinite u koljenima, između koljena stavite jastuk. Aktivirajte mišiće trbuha, opustite stražnjicu i dignite se u mali most. Koljenima čvrsto stišćite jastuk ili ručnik. Zadržite desetak minuta, opustite pa ponovite vježbu.
  • stepenice - uvijek, ali baš uvijek birajte stepenice umjesto dizala. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!


Vrijeme je za seks
Viola boje mora
Vrijeme je za seks
Love island Australija
Vrijeme je za seks
default_cta
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
Barbie biserna princeza
Vrijeme je za seks
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast

Više s weba

Pročitajte još

Image
Božićne težine teško se riješiti

Za jednu šalicu kuhanog vina potrebne su 44 minute hoda, za tipičnu božićnu večeru sat i 44 minute trčanja


Više s weba