vječna briga

Vježbe za čvrste grudi: Operacije nisu nužne za ljepše grudi

Image
Foto: Thinkstock

Donosimo nekoliko jednostavnih, ali učinkovitih vježbi koje možete raditi kod kuće kako biste povećali grudi.

23.9.2019. u 16:00/ Život i stil

Odlazak pod nož nije jedini način da imate čvrste grudi jer vam i neke prirodne metode mogu pomoći kod povećanja veličine i čvrstoće. Budući da grudi nemaju mišiće, već samo masne stanice i žlijezde; ne postoje vježbe koje bi mogle povećati veličinu grudi. Ali ispod grudi se nalaze mišići koji se mogu vježbati kako bi grudi bile čvršće. Evo nekoliko jednostavnih, ali učinkovitih vježbi koje možete raditi kod kuće kako biste povećali grudi.

1. Guranje zidova

Ovo su jedna od najjednostavnijih, ali najučinkovitijih vježbi za oblikovanje grudi. Slična je skleku samo što se umjesto u pod, odguravate u zid. Stanite dva metra od zida, a razmak između stopala bi trebao biti jednak širini ramena. Sada stavite dlanove na zid i savijte ruke. Nagnite se naprijed sve dok vam nos ne dotakne zid. Zadržite taj položaj oko 10 sekundi, a zatim ponovite isto.

Image
Foto: www.profimedia.hr
Image
www.profimedia.hr

(Foto: Profimedia.hr)

2. Sklekovi

Lezite na trbuh i stavite stopala jedno do drugoga. Ruke položite na pod i ispred ramena. Polako dižite tijelo dok ruke potpuno ne ispružite i ne budete u ravnini s ramenima. Leđa držite što je više moguće ravno i spustite se dolje savijajući laktove dok ne budete paralelni s podom. Napravite dva seta od 10 ponavljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Thinkstockphotos.com
Image
Thinkstockphotos.com

(Foto: Thinkstockphotos.com)

3. Sklekovi uz rotaciju

Ovi sklekovi su slični kao i standardni sklekovi. Osnova vježbe je ista. Morate biti na prstima i dlanovima i tijelo treba biti ravno. Ruke bi trebale biti u širini ramena. Kada dođete u ravan položaj, ostanite na jednoj ruci, a stopala trebaju biti okrenuta na stranu. Kada dignite lijevu ruku, okrenite se lijevo i suprotno. Isto napravite i za desnu stranu. 

Upravo se čita

Image
američki soj

Stigao Kraken. Kaić za Danas.hr otkrio: '12 je slučajeva, nemamo podatke o simptomima, ali...'

4. Podizanje utega

Zgrabite bučice u ruku i lezite na klupu za vježbanje s nogama ravnim na podu. Držite bučice iznad ramena, laktovi su lagano savijeni. Sada spuštajte utege sve dok vam laktovi nisu u ravnini s prsima. Napravite 10 ponavljanja ove vježbe i odmarajte se 90 sekundi prije nego što započnete sljedeći set.

Više s weba

Pročitajte još

Image
stiže roda

Što znači lažna menstruacija i kako je razlikovati od prave

Više s weba