vratite joj stari sjaj

Vježbe za stražnjicu: uz nekoliko jednostavnih vježbi do savršene stražnjice

Image
Foto: Thinkstock

Nema puno mudrovanja kada su u pitanju vježbe. One najednostavnije često su i najučinkovitije. Vježbe za stražnjicu uključuju puno čučnjeva

22.5.2017. u 10:55/ Život i stil

Čvrsti mišići stražnjice ne znače samo lijepo oblikovanu stražnjicu već i stabilno tijelo i pravilan hod. Mišići stražnjice vrlo su važni kod trkača. Gluteus maximus najviše radi kod trčanja, a zato je važno da bude utreniran kako bi prevenirali ozljede. 

Najbolje vježbe za stražnjicu

  • čučnjevi

Postoji više vrsta čučnjeva, no ono što vrijedi za sve čučnjeve je da kada idete u čučanj koljenima ne prelazite zamišljenu liniju nožnih prstiju. Također kad idete u čučanj ne morate ići skroz do kraja. Idite onoliko koliko vam dopušta tijelo, odnosno onoliko koliko možete kontrolirati pokret. 

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

  • čučanj uza zid

Ovo je vrsta izdržaja. Stanite leđima uza zid. Stisnite trbušne mišiće tako da trbuh stišćete uza zid i spustite se u čučanj. Ponovno pazite da vam koljena ne prelaze razinu nožnih prstiju. Ostanite u tom položaju koliko možete. Vježbu ponovite tri puta.

  • iskorak - uz čučanj također odlične vježbe za stražnjicu
  • podizanje kukova

Lezite na leđa, ruke stavite uz tijelo, koljena savijte i podignite stražnjicu te zadržite. Trbuh mora biti u ravnini koljena i kukova. Stisnite stražnjicu i trbušne mišiće, zadržite nekoliko sekundi, spustite se na pod pa ponovite vježbu desetak puta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

  • trčanje

Osim što odlično djeluje na mišiće stražnjice, pomaže u sagorjevanju viška kalorija. Pokušajte pronaći barem tri puta tjedno po pola sata za joggiranje. Nakon trčanja napravite seriju iskoraka i čučnjeve i dobro se istegnite.  

Uz ove vježbe za stražnjicu poboljšat ćete svoju figuru i steći kondiciju, a sigurni smo i da ćete se zaraziti vježbanjem.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
TAMBURAŠi NA UDARU

Mejašima zabranili koncert u Puli, javili im tri mjeseca prije održavanja. 'Glazba nam je birtijaška?'

Više s weba

Pročitajte još

Image
Važan hormon

Nizak progesteron: koji su uzroci i moguće komplikacije

Više s weba