Nije svo zabranjeno

Voće koje možete jesti kad ste na keto dijeti

Image
Foto: Thinkstock

Pokušavate se držati ketogene dijete, ali sav taj što maslac, sir i meso mogu biti teški. Prekidanje stvari s nekim voćem čini se kao dobar izbor, zar ne?

17.7.2018. u 16:45/ Život i stil

Ne tako brzo: na keto dijeti dobivate samo pet do deset posto kilojula od ugljikohidrata kako biste ostali u ketozi (stanje u kojem vaše tijelo izgorjeva mast za energiju umjesto ugljikohidrata). A voće je prilično visoko u ugljikohidratima (to su svi oni prirodni šećeri).

U osnovi, ne možete jesti većinu voća na keto prehrani ili dijeti. Voće koje je najukusnije poput breskve ili dinje, većinom je najbogatije ugljikohidratima.  Ali ne morate biti u potpunosti bez voća na keto dijeti. Evo nekoliko plodova koji prolaze:

1. Avokado

Da, ovaj kremasti užitak zapravo je voće - i to je keto dijetna božica. Ne samo da polovica avokada sadrži veličanstvenih 15 g zdrave masnoće, ima manje od 2 g ugljikohidrata.

2. Masline

Masline su drugo voće za koje vvjerojatno ne mislite da je voće, ali jesu. Deset malih maslina ima oko 3 g masti i oko 1.5 g ugljikohidrata. Slane su, a unos dovoljno natrija je važno kada slijedi keto dijetu.

3. Kokos

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pola šalice isjeckanog kokosovog mesa ima 13 grama masnoća. Šećer se često dodaje kokosu, stoga pazite da kupujete nezaslađeni - ili kupite cijeli kokos i sami izvadite "meso".

4. Kupine

Kupine imaju impresivnu količinu vlakana i malo ugljikodihrata, tako da ih svakako možete dodati u svoj jutarnji smoothie ili jogurt.

5. Maline

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
kaos u dubravi

U kafiću se posvađao sa Srbinom (36) , ispalio nekoliko metaka pa mu pucao u nogu

Oko 30 grama malina sadrži oko 1.5 grama ugljikohidrata.

6. Jagode

Jagode su još jedno voće koje je dopuštaneo.

7. Rajčica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rajčica je voće, da. I odličan je izbor u ketogenoj prehrani.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Uzmite sve u obzir

4 razloga zašto može doći do izostanka menstruacije - a među njima nije trudnoća

Više s weba