mir i zadovoljstvo

Vođena meditacija Mirjane Petković: Prihvaćanje i otpuštanje prošlosti

29.7.2019. u 13:55/ Selma Sakić

Uz meditaciju Mirjane Petković, Life Coach & Heal Your Life Teacher, lakše ćete krenuti u budućnost jer uvijek možemo krenuti ispočetka

"Kada bismo imali mogućnost vratiti vrijeme i promijeniti sve ono što nam se nije svidjelo i tako živjeti 'savršen život bez greške', ne bismo poznavali onu drugu stranu koja nam pomaže da osvijestimo, prihvatimo i naučimo. Ovakoe ćemo u novim situacijama koje nam dolaze moći donositi bolje i kvalitetnije odluke", objašnjava Mirjana Petković te dodaje. 

"Bez tih 'pogrešaka' koje smo napravili ne bismo bili potpune osobe, niti bismo mogli prepoznavati različitosti i emocije koje proizlaze iz naših proživljenih iskustava. Upravo to nam pomaže da u budućnosti možemo odabrati kako ćemo reagirati i kojoj ćemo emociji ili misli dati značenje te se na osnovu toga znati nositi s događajem u kojem smo se našli", kaže dalje.

Meditacija je alat uz koji lakše krećemo dalje

Meditacija je vrlo korisna za cijeli organizam, smanjuje ili normalizira krvni tlak, puls i razinu hormona u krvi. Djeluje smirujuće na čitavo biće i lijek je za dušu. Prakticiramo li meditaciju redovito naše tijelo i naša duša će nam biti zahvalni na tome i uzvraćat će nam ljubavlju, mirom i zadovoljstvom. Meditacija nam također može pomoći da lakše otpustimo svoj "pogreške" i krenemo u budućnost.

"Uvijek možemo okrenuti novi list i početi ispočetka i ispuniti ga pozitivnim događajima, ljudima i novim lijepim uspomenama. Jedno loše poglavlje ne znači da je cijela priča izgubljena", kaže Mirjana te na kraju dodaje vrlo važnu rečenicu "kada opraštamo ne mijenjamo prošlost, već našu budućnost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
muškarci, pripazite

Neugodan miris penisa: Koji su najčešći razlozi i kako ga se riješiti

Više s weba