Jednostavno, a učinkovito

William i Kate koriste ovaj roditeljski trik kako bi im djeca izrasla u jake i samopouzdane ljde

Image
Foto: www.profimedia.hr

Svatko želi biti najbolji mogući roditelj svojoj djeci, no ne postoji sto posto djelotvorna metoda

13.2.2019. u 17:15/ Život i stil

Djeca se razlikuju i ono što djeluje kod jednoga, kod drugoga ima suprotan učinak. No, vrijedi pokušati s prokušanim kraljevskim odgojnim trikovima.

Britanski princ William i njegova supruga Kate koriste jedan jako jednostavan, a vrlo učinkovit trik - spuštaju se na njihovu razinu i to doslovce.

Kad god razgovaraju sa svojom djecom, William i Kate čučnu kako bi bili u razini njihovih očiju. Na ovaj način neverbalno poručuju djeci da ih poštuju i razumiju te im daju prostor da se slobodno izraze, bez straha. Ovo su dobrobiti odgojne metode koju koriste William i Kate

1. Dijete se osjeća sigurno

Kada čučnete pozicionirate se bliže djetetu. Dijete se automatski osjeća sigurnijim i slobodnijim te je veća vjerojatnost da će vam se povjeriti i otvoreno govoriti o osjećajima. Na ovaj način možetečak i izbjeći tantrume koji su vrlo česti kod malene djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Dijete zna da ga roditelj čuje

Odgojiteljica Gill Connel u svojoj knjizi "A Moving Child is A Learning Child" naglašava važnost aktivnog slušanja. "Aktivno slušanje najbolji je i najučinkovitiji način koji poručuje: 'Važan/važna si mi'. Spustite se u razinu djetetovih očiju, pogledajte ga u njih i slušajte ga", objašnjava Connel. Gledajte ga i kada mu govorite. 

3. Dijete jača samopouzdanje

Ovom jednostavnom, a snažnom tehnikom činimo veliki pozitivni pomak u odgoju. Pokazujući djetetu koliko vam je važno, time što ćete čučnuti, pogledati ga u oči i slušati što vamima za reći, utječete pozitivno na njegovo samopouzdanje. Jače samopouzdanje znači hrabrije dijete koje će izrasti u čovjeka spremnog da ostvari svoje snove i sposobnog za kvalitetne odnose, koji su jamac sreće.

Upravo se čita

Image
'ŠIKLJALO JE'

Potukli se muškarac (55) i dijete (16). Maloljetnik dobio udarac u glavu, pao u lokvu krvi

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
informirajte se

Čajevi u trudnoći: koje smijete, a koje ne smijete piti dok čekate bebu

Više s weba