nagrada za trud :)

Zadovolj(e)ne treningom: određene vježbe u teretani dovode do orgazma

Image
Foto: Thinkstock

Treba vam dodatna motivacija za teretanu? Prilično smo sigurni da imamo dobre vijesti za vas

22.2.2018. u 11:16/ Život i stil

U teretani možete doživjeti puno više zadovoljstva, no što očekujete od dobro odrađenog treninga i isklesanog tijela. Naime, znastvenici sa Sveučilišta Indiana su potvrdili postojanje tzv. orgazma jezgre tijela koji je rezultat određenih vježbi, a iskusile su ga brojne žene i muškarci.

Debby Herbenick i J. Dennis Fortenberry su  ispitali 530 žena koje idu u teretanu te otkrili da je njih čak 246  doživjelo orgazam vježbanjem. Prosjek godina u kojem su ga iskusile bio je 18,9.

"Orgazam jezgre tijela je tehnički pojam za orgazam doživljen tjelovježbom, a do njega dolazi kada protok krvi u donjem dijelu trbušnog zida, dnu zdjelice i unutarnjem dijelu bedara postane toliko eksplozivan da izazove uzbuđenje", objašnjavaju znanstvenici.

Tzv. coregasam (orgazam jezgre tijele) nije neka nova pojava. Zabilježio ju je i najpoznatiji svjetski seksolog Alfred kinsey još davne 1953. u svojoj knjizi "Seksualno ponašanje žena" u kojoj kaže: "Neki dječaci i djevojčice gotovo orgazmično reagiraju prilikom penjanja uz uže ili šipku ili kad rade zgibove (...) Neki od njih vježbaju samo zato da bi iskusili takvu vrstu zadovoljstva", zaključuje Kinsey.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
sve se komplicira

Zambijski ured za migraciju: 'Hrvate čeka kazneni progon, sutra bi trebalo biti novo ročište'

Više s weba

Pročitajte još

Image
I što napraviti

Grudi u menopauzi: kakve promjene možete očekivati

Više s weba