Zajedničko spavanje

Tatina poruka podrške koju trebaju čuti svi roditelji - bez obzira na stavove

Image
Foto: Facebook/It's okay, not to be okay

Emocionalna poruka jednog tate u kojoj hvali i podržava svoju ženu zbog spavanja s njihovom djecom u istom krevetu, izazvala je puno pažnje - i veliku debatu

14.4.2017. u 10:30/ Život i stil

David Brinkley iz Oklahome fotografirao je svoju suprugu Aloru u prekrasnom, mirnom trenutku. Alora je preko vikenda popodne zaspala u istom krevetu s bebom i dvogodišnjakom. David je smatrao da je fotografija prekrasna, ali nije očekivao da će izazvati toliko pažnje. Podijelilo je ju tisuće ljudi - neki jer se slažu s njim, a neki kako bi ih kritizirali.

“Moram li se ponekad ugurati u mali kut kreveta? Da? Ali Bože, kako prekrasno izgleda grleći moju djecu?", napisao je u objavi na Facebooku. "Samo želim reći da sam ponosan na odluke koje moja žena donosi kao mama i podržavam svaku od njih."

No, nisu svi podržali ideju dijeljenja kreveta s djecom, a David je zbog vala kritika na kraju izbrisao objavu. “Ovo je opasno za bebu. Bebe trebaju spavati same, na leđima, u kolijevci", "Zajedničko spavanje nije sigurno. Djeca se cijelo vrijeme okreću, a ova vrsta ponašanja stvara djecu koja kasnije ne mogu spavati sama, bez dodira" - samo su neki od negativnih komentara koji su se pojavili. 

S druge strane, puno roditelja je i podržalo Davidovu i Alorinu odluku: "Ovo je prekrasno. S prvim djetetom napravili smo sve 'ispravno'. Njegov krevet, njegova soba...S drugim i trećim smo se opustili i spavali s njima do prije godine dana", "Zajedničko spavanje bila je normalna stvar tisućama godina dok nismo postali 'civilizirano' društvo i stavili djecu na drugi kraj kuće!"... 

Davida je na objavu posta ponukao nedavni razgovor između Alore i njezine prijateljice o zajedničkom spavanju s djecom, kad ju je prijateljica upitala "Zar to tvoj muž ne mrzi?".  Odlučio je izraziti svoje mišljenje:

"Ne mrzim niti jedan dio onoga što čini moju ženu majkom kakva jest. Nikad ne bi degradirao ili ignorirao ono što želi napraviti za moju djecu. Moram li se ponekad ugurati u mali kut kreveta? Da? Ali Bože, kako prekrasno izgleda grleći moju djecu? Čineći da se osjećaju sigurnima i voljenima? Naše žene ovo mogu iskusiti samo mali trenutak majčinstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nose naše bebe i rađaju ih, brinu za njih i možda dok su mali, puštaju ih da se ušuljaju u krevet i maze se jer će s vremenom naše bebe postati velike i odrasti i postati 'previše cool' za maženje. Zašto bih ja kao muškarac htio oduzeti i jednu sekundu tog vremena od njih? Majčinstvo je dio identiteta i što je jedna ili tri godina nasprama desetljeća života provedenog zajedno? Samo želim reći da sam ponosan na odluke koje moja žena donosi kao majka i podupirem svaku.

Nikad joj ne bih ukrao ovo vrijeme koje je u stvarnosti prekratko za uživanje.

Molim vas poštujte svoje žene kao majke."

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
bili smo s roniocima

Ekskluzivno donosimo podvodne snimke mine: 'Da je eksplodirala, Rijeka bi se zatresla 7 po Richteru'

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

Image
studija pokazala

Oprezno s dodacima prehrani: Visoke razine vitamina B12 mogu biti smrtonosne

Više s weba