probajte, oduševit ćete se

Zamjena za jaja: ako ste alergični na jaja, imamo odličnu alternativu

Image
Foto: Thinkstock

Ima jednaku teksturu kao bjelanjak i jednako se ponaša kada je umutite u čvrsti snijeg. Osim toga, niskokalorična je, bez masnoća i jeftina zamjena za jaja

8.9.2017. u 13:24/ Život i stil

Jaja imaju široku primjenu u kulinarstvu i gotovo u svemu su - od tijesta i krema do juha do variva i namaza. Koriste se u slatkim i slanim jelima i nije lako pronaći odgovarajuću zamjenu za njih.

No, zamjena za jaja postoji i kuhari tvrde da je odlična, a pritom i jeftina. Riječ je o akvafabi, odnosno tekućini u kojoj smo kuhali grahorice. Akvafaba je sastavljena od škroba i proteina, a sadrži sve što sadrži jaje, osim što je niskokalorična i nema masnoća.

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Da biste je dobili kuhajte primjerice slanutak ili grah oko sat vremena pa tu tekućinu, ukoliko nije gusta, nastavite kuhati dok ne postigne konzistenciju jednaku onoj koju ima bjelance.

Želite li s akvafabom raditi meke biskvite, prvo ju umutite, isto kako bi umutili bjelance. Postat će bijela i čvrsta. S akvafabom možete raditi i palačinke. Što se tiče mjera, zamjena za jedno jaje su tri žlice akvafabe. 

Želite li brže rješenje, ne morate kuhati slanutak, nego iskoristite tekućinu od onog konzerviranog. I ona je dobra zamjena za jaja.

Čitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
jednostavno do zdravlja

Kako povećati željezo u krvi: poboljšajte krvnu sliku pomoću hrane

Više s weba