siti krenite u dan

Poznato je da se doručak ne smije preskakati, ali znate li zašto?

Image
Foto: Thinkstock

Doručak je najvažniji obrok u danu - to i ptičice na grani znaju, no bez obzira na to, mnogi ga ne jedu, potpuno nesvjesni koliko riskiraju

1.6.2017. u 9:39/ Život i stil

Znanstvenici sa Sveučilišta Kolumbija proveli su istraživanje i otkrili nekoliko važnih razloga zašto je doručak bitan. Naime, onome tko u dan kreće prazna želuca, zdravlje je u velikoj opasnosti.

Preskakanje doručka, upozoravaju znanstvenici, može dovesti do srčanog i moždanog udara, visokog kolesterola i visokog krvnog tlaka te dijabetesa i pretilosti. 

Otkrili su da osobe koje preskaču doručak imaju 27 posto veće šanse da dobiju srčani udar te 18 posto veće šanse za moždani udar, pokazala je studija.  

"Dobar tajming obroka dobro utječe na naš unutarnji sat i metabolizam, stoga je pripremanje zdravog doručka vrlo važno za zdravlje. To može biti domaći smoothie ili muffin od cjelovitog brašna ili pak pahuljice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predlažemo vam da pametno jedete, planirate obroke i vrijeme kad ćete ih jesti kako bi izbjegli emocionalno prejedanje. Mnogi su shvatili da su emocije okidač za prejedanje.

No, tu nije kraj. Naime, emocionalno prejedanje uvijek podazumijeva visokokaloričnu hranu koja nema nikakvu nutritivnu vrijednost", objasnila je znanstvenica Marie-Pierre St-Onge koja je provela istraživanje.

Upravo se čita

Image
obrat u slučaju 'kokain'

Sakoman priznao da je policija u pravu: 'Sin je izmislio priču radi mame'

Pravilna i izbalansirana prehrana kreće s doručkom. Važno je da on bude hranjiv kako bi tijelo moglo dobro funkcionirati i kako bi razina šećera u krvi bila stabilna cijeli dan. Jedan obrok vuče drugi, stoga zdravo i u miru doručkujte.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Što možete napraviti

Postoji li prirodni lijek za ciste na dojkama?

Više s weba