Oralna higijena

Zdrav osmijeh je puno više od prvog dojma i važan je za naše cjelokupno zdravlje

Image

Osmijeh je najprepoznatljiviji izraz lica na svijetu, a činjenica da ga se može raspoznati s udaljenosti od 100 metara, govori o tome koliko ima snažan utjecaj na sve nas

23.5.2019. u 11:40/ Život i stil

Osim što je najprepoznatljivija emocija, osmijeh je ona najčešća ljudska emocija i upravo zato je bitno da je prije svega zdrav i blistav. Već od najmlađe dobi, stomatolozi ukazuju na važnost preventivnih i redovitih pregleda kako bi se u budućnosti spriječile moguće komplikacije te kako bi od malih nogu bili osviješteni o važnosti brige o našim zubima i osmijehu.

Kada pričamo o osmijehu, naglasiti da širok osmijeh otvara sva vrata i diže naše samopouzdanje jest važno. No, važnost zdravog osmijeha ide puno dalje, a tiče se našeg cjelokupnog zdravlja. 

Image
provjerite tehniku

Jeste li sigurni da pravilno perete zube? Danas vrijede drugačija pravila u oralnoj higijeni, nego ranije

Image
provjerite tehniku

Jeste li sigurni da pravilno perete zube? Danas vrijede drugačija pravila u oralnoj higijeni, nego ranije

Zdrav i lijep osmijeh magnetično djeluje na ljude, on diže njihovo i naše raspoloženje, ali i samopouzdanje. No, briga o oralnom zdravlju nadilazi važnost tog dijela tijela – ona je bitna za naše cjelokupno zdravlje. 

Znate li da ljudi koji ne brinu o zdravlju usne šupljine na ispravan način imaju čak 70% više šanse od obolijevanja bolesti srca? Ili dijabetesa tipa 2, daleko najčešćeg oblika šećerne bolesti?  Nebriga o zubima rapidno povećava rizik od bakterijske infekcije u krvnom sustavu, što osim samog srca, oštećuje rad cijelog organizma i njegovih funkcija. Osobe kojima nedostaju zubi pak s druge strane, imaju veće šanse za obolijevanje od koronarne bolesti srca koja može dovesti i do srčanog udara. Nije li u ovakvim slučajevima bolje spriječiti nego liječiti? Najrevolucionarniji tretman za pacijente kojima su preostali zubi u lošem stanju ili su čak bezubi je All-on-4 metoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je zadivljujuća činjenica da pacijenti koji su ostali bez zubi ili dijela zubi, s ovim tretmanom nakon samo 24 sata dobivaju potpuno nove zube i blistav osmijeh pri izlasku iz stomatološke ordinacije. Pri ovom tretmanu ugrađuje se fiksni protetski nadomjestak na četiri implantata i predstavlja apsolutnu inovaciju u implantologiji. Riječ je o postavljanju samo 4 titanska implantata u gornju, donju ili obje potpuno bezube čeljusti bez potrebe za nadomještanjem kosti, a sama procedura je brza i minimalno invazivna. Ono što je pacijentima svakako najvažnije je da sam zahvat traje vrlo kratko, a nakon samo jednog posjeta oralnom kirurgu pacijent unutar 24sata od operacije dobiva fiksni most i funkcionalne zube. Ovaj revolucionarni tretman u stomatologiji među prvima u Hrvatskoj uvela je zagrebačka stomatološka poliklinika TIM DENT Miličić. 

Pozitivan utjecaj zdravog i širokog osmijeha na naš život, nemjerljiv je u odnosu na bilo koji drugi mehanizam. Osim same prevencije prodora bakterija u sam krvni sustav, osmijeh dodatno podiže obrambeno stanje organizma pred bolestima. Kada se smijemo, mi sprječavamo loše djelovanje svakodnevnog stresa koji izuzetno šteti našem imunitetu; potpuno prirodno otpuštamo dopamine, serotonine i endorfine te u konačnici svojim ponašanjem podsvjesno motiviramo sve one u našoj blizini da se osmjehnu, za početak.  

Upravo se čita

Image
KOMENTAR MOJMIRE PASTORČIĆ

Kada nekog tko leži na tlu svom snagom udarite nogom u glavu - to je prekršaj. To nas je naučila hrvatska policija

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
informirajte se

Čajevi u trudnoći: koje smijete, a koje ne smijete piti dok čekate bebu

Više s weba