PODUPRITE AKCIJU

Želite biti dio rušenja Guinnessovog rekorda? Poziv Savez za rijetke bolesti onda ne smijete propustiti!

Image

Zagrli za rijetke bolesti

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Ova inicijativa provodi se u povodu Međunarodnog dana rijetkih bolesti, koji se u cijelom svijetu obilježava 29. veljače. Cilj je podići svijest javnosti o potrebama osoba oboljelih od rijetkih bolesti te naglasiti važnost njihove integracije u društvo

27.2.2016. u 12:08/ Hina

ZAGREB - Hrvatski savez za rijetke bolesti pozvao je u subotu građane da podupru akciju "Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke" te do ponoći objave fotografije zagrljaja na online platformi  www.hugforrare.com i tako dosezanjem "magične" brojke od 108.121 pomognu srušiti Guinnessov rekord.

"Srušimo Guinnessov rekord zajedno!", ističu iz Saveza za rijetke bolesti u priopćenju te dodaju da je Hrvatska još jednom pokazala svoje veliko srce - do sada je prikupljeno više od 60 tisuća fotografija podrške oboljelima od rijetkih bolesti.

Sve što je potrebno jest snimiti fotografiju zagrljaja i učitati je danas prije ponoći na online platformu www.hugforrare.com.

Akciju je fotografijom zagrljaja do sada podržao niz osoba iz javnog života i mnogi političari – predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, ministar zdravlja Dario Nakić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i mnogi drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova inicijativa provodi se u povodu Međunarodnog dana rijetkih bolesti, koji se u cijelom svijetu obilježava 29. veljače. Cilj je podići svijest javnosti o potrebama osoba oboljelih od rijetkih bolesti te naglasiti važnost njihove integracije u društvo.

U Savezu napominju kako su, uz brojne hrvatske građane, akciju podržali građani iz više od 20 zemalja diljem svijeta, a u širenje pozitivnih emocija te isticanje potreba i problema osoba koje boluju od rijetkih bolesti uključile su se i brojne hrvatske te multinacionalne kompanije.

Upravo se čita

Image
KOMENTAR MOJMIRE PASTORČIĆ

Kada nekog tko leži na tlu svom snagom udarite nogom u glavu - to je prekršaj. To nas je naučila hrvatska policija

"Ostalo je još malo vremena, uključite se i zajedno pokušajmo dostići golemu brojku od čak 108.121 fotografije, koliko iznosi rekord kojeg drži Kanada. 'Tjedan zagrljaja' je od strane naših sugrađana dočekan pozitivnim emocijama te je svesrdno prihvaćen. Samo u Hrvatskoj, prema procjenama, više od 250 tisuća osoba boluje od neke rijetke bolesti – pokažimo im barem jednim zagrljajem da mislimo na njih", poručuju u Savezu.

Više s weba

Pročitajte još

Image
informirajte se

Čajevi u trudnoći: koje smijete, a koje ne smijete piti dok čekate bebu

Više s weba