novo istraživanje

Želite li da vaše dijete bude uspješnije u školi? Uvedite ova tri pravila

Image
Foto: Pexels

Novo istraživanje pokazuje što je važno za djecu te kako će lakše postići uspjeh u školi, a time i otvoriti vrata za bolju budućnost

13.11.2019. u 16:40/ Život i stil

Svi želimo da se naša djeca bolje pripreme za budućnost i da budu uspješna, ali ne i da postanu perfekcionisti ili nametljivi. Novo istraživanje pokazuje što je važno za djecu, a prenosi ga Inc. Studija koje je financirao kanadski Nacionalni institut za zdravlje promatrala je kognitivne i akademske performanse preko 4500 djece u dobi od 8 do 11 godina. 

Ovdje su tri pravila koja treba provoditi kako bi dijete imalo bolji uspjeh u školi: 

1. Ograničite vrijeme ispred ekrana na dva sata dnevno

Iako znanstvenici ističu da je potrebno više istraživanja na ovu temu, zna se da ako dijete provede previše vremena ispred različitih ekrana može imati negativne posljedice. Psihoterapeutkinja Amy Morin savjetuje da roditelji krenu od osnovnog - budite dobar uzor. Nemojte stalno pred djecom gledati u pametni telefon.

Dva druga sjajna savjeta koje Morin nudi su: zona u kojoj nema uređaja (vrijeme tijekom večere ili spavaća soba) i aktivno sudjelovanje djeteta u drugima aktivnostima. Tako moderni uređaji neće postati primarni u njihovim životima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

(Foto: Pexels)

2. Jedan sat fizičke aktivnosti dnevno

Ovo je pravi izazov i za ovo vrijedi "lakše je učiniti nego reći". Stručnjaci predlažu da im se pridružite u fizičkoj aktivnosti ili ju ponudite kao nagradu nakon učenja i pisanja domaće zadaće.

Upravo se čita

Image
obrat u slučaju 'kokain'

Sakoman priznao da je policija u pravu: 'Sin je izmislio priču radi mame'

3. Rani odlazak na spavanje (oko 21h)

Vrlo je važno da dijete spava 9-11 sati. Claire McCarthy, urednica Harvard Health Publishinga, nudi dobre savjete. Važno je da dijete ima rutinu spavanja i toga se treba pridržavati vikendom i praznicima. Prema istraživanju (Child & Adolescent Health) upravo postavljanje prvog pravila omogućit će djetetu bolji san što će na kraju značiti i bolje uspjehe u školi. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nakon, ne prije

Bolne grudi nakon menstruacije: koji su mogući razlozi

Više s weba