prečac

Želite li što prije skinuti kilograme uvedite u 'igru' ovaj vitamin

Image
Foto: Pexels

Istraživanja su pokazala da se salo oko struka nakuplja zbog visokih upalnih procesa u tijelu, a vitamin o kojem govorimo pomaže ublažiti upale

7.5.2019. u 13:03/ Život i stil

Bez redovitog vježbanja i zdrave prehrane nema dugoročnih rezultata kada govorimo o skidanju suvišnih kilograma. 

"Najvažnije je osvijestiti da topljenje masnoća počinje kada trošimo više energije, nego što je unosimo kroz hranu", kaže njujorška nutricionistica Regina Fazzini. No, postoji trik koji će poboljšati rezultate i ubrzati mršavljenje, a riječ je o vitaminu D.

"Studije su povezale tvrdokorno salo oko struka s upalnim procesima u tijelu, a vitamin D smanjuje upale, što znači da konzumcija vitamina D pomaže skinuti abodminalne masnoće", dodaje Fazzini. 

(FOTO: Pexels)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Deficit vitamina D vrlo se teško detektira, a negativno utječe na svaku stanicu u tijelu, uključujući i stanice masnoća", upozorava Michael F. Holick, profesor medicine sa Sveučilišta Boston. 

No prije nego krenete uzimati vitamin D, vrlo je bitno provjeriti je li vam ga zaista nedostaje u organizmu. Naime, kao što neodstatak vitamina D loše utječe na zdravlje, isto tako zdravlju šteti i višak ovog vitamina. Previše vitamina D narušava razinu kalcija u tijelu, vodi do srčanih bolesti i visokog krvnog tlaka te problema s bubrezima. 

Upravo se čita

Image
preživjela u Siriji

Ovo je Aya, njeno ime znači Čudo. Našli su je pupčanom vrpcom vezanu za mrtvu majku

Najbolje što možete napravti je jesti raznovrsnu prehranu i sunčati se. Na taj način priskrbit ćete svome tijelu vitamin D, a nećete ugroziti zdravlje.

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Bezazlene metode

Je li moguće izazvati menstruaciju prirodnim putem?

Više s weba