intimno i bolno

Žene koje su doživjele spontani pobačaj na Instagramu ruše tabue

Image
Foto: Instagram/Ihadamiscarriage

Britanska psihologinja specijalizirana za mentalno zdravlje žena, nako što je i sama doživjela pobačaj, odlučila je o svemu javno progovoriti kako bi pomogla sebi, ali i drugim ženama

31.7.2017. u 8:33/ Život i stil

Spontani pobačaj noćna je mora za svaku ženu koja želi biti majka te i dalje tema o kojoj društvo ne govori, iako je čak oko 50 posto trudnoća završi gubitkom djeteta.

Žene nerijetko kroz taj gubitak prolaze same te je tome na kraj odlučila stati britanska psihologinja Jessica Zucker, specijalizirana za mentalno zdravlje žena u reproduktivnoj dobi, koja je i sama nedavno izgubila drugo dijete, u 16 tjednu trudnoće.

Otvorila je račun na Instagramu "I Had a Miscarriage" (imala sam pobačaj) te pozvala sve žene s istim bolnim iskustvom da otvore dušu i pomognu sebi, ali i jedna drugoj. 

"Bila sam sama kod kuće, dobila sam grčeve i počela krvariti. Osjetila sam da dijete izlazi iz mene. Nazvala sam ginekologa koji mi je preko telefona govorio što trebam učiniti dok ne stigne pomoć. Poslije toga moj život više nije bio isti", opisala je Jessica kroz što je prolazila kada je izgubila dijete. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pobačaj nije bolest. Za njega nema jednostavnog lijeka. Tišina neće učiniti da nestane. Zato, prekinimo tišinu", poručila je Jessica svim ženama. 

Ovaj Instagram profil postao je ubrzo vrlo popularan i ispunjava svoju svrhu. Žene na njemu objavljuju fotografije svojih trudničkih trbuha, ali i stanja u kojima su se našle nakon pobačaja.

Čitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
on vrijeđa građane

Umirovljenici Milanoviću: ' Zbog omalovažavanja Dana državnosti zasigurno ste izgubili potporu mnogih umirovljenika'

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
balans je ključan

Višak testosterona kod žena: kad ženskim tijelom zavlada muški hormon

Više s weba