zašto trebamo masnoće?

Žene s bujnijom stražnjicom i bokovima rađaju zdraviju djecu

Image
Foto: PHOTOS.COM

Znanost je dokazala kako žene koje imaju masnoće u bokovima i stražnjici rađaju zdraviju djecu, a prema nekim istraživanjima - i pametniju.

26.1.2015. u 12:50/ RTL

Studija sa Sveučilišta u Oxfordu tvrdi kako je veličina ženine stražnjice povezana s rađanjem zdravije djece. Ovo istraživanje naslanja se na ono iz 2007. koje je dokazalo kako majke 'jačih' bokova i stražnjica rađaju pametniju djecu.

Naime, masne naslage koje su kod žena pohranjene u bokovima i stražnjici sadrže velike količine omega 3 masnih kiselina, istih onih koje pomažu pravilnom razvoju mozga bebe u trudnoći.

Autor istraživanja William Lassek zato naglašava da je suvremena ovisnost o dijetama i pretjerano mršavom izgledu žena potpuno pogrešna i nezdrava. Štoviše, on je napisao i knjigu naslova Zašto ženama trebaju masnoće.

Osim toga, dokazano je i kako masnoće koje se nalaze u majčinom mlijeku dolaze iz 'viškova' u donjim dijelovima ženina tijela. Upravo tamošnje omega 3 masne kiseline postaju sastavni dio bebine prehrane, a koji je neophodn za pravilan rast i razvoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Čest problem

Neugodni bolovi oko pupka: kojih je 11 mogućih uzroka

Više s weba