novo vrijeme

Žene su najsretnije u zrelim godinama, a evo što savjetuju djevojkama

Image
Foto: www.profimedia.hr

Sudeći po nedavno provedenom istraživanju najbolje godine tek nam prethode. Žene u šestom desetljeću su samouvjerene, zadovoljne i vode vrlo aktivan seksualni i društveni život

26.9.2019. u 11:25/ Život i stil

Prema nedavno provedenom istraživanju žene u dobi između 50 i 65 godina su puno sretnije od žena u 20-ima, štoviše, tvrde da nikada nisu imale više samopouzdanja i bile zadovoljnije svojim životom. 

Više od polovice ispitanica starijih od 50 reklo je da je zadovoljno svojim ljubavnim vezama, dok je više od četvrtine zadovoljno godinama.

Žena na spoj s ružnim muškarcem vjerojatno neće nositi štikle?

U studiji koju je naručila kuća DC Thomson Media kako bi ispitala tržište za lanisranje časopisa namijenjenog ženama starijim od 55, sudjelovalo je tisuću žena u dobi od 50 do 65 godina i još tisuću žena između 20 i 30 godina. Dok je većina starijih žena za sebe rekla da su sretne, tako se osjeća manje od polovice (44 posto) mladih žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(FOTO: Pexels)

Pokazalo se i da su starije žene zadovoljnije svojim seksualnim životom od mlađih. Trećina ih ima seksualne odnose najmanje dvaput tjedno, a 70 posto ih redovito izlazi na spojeve.

Upravo se čita

Image
GORDIJSKI ČVOR

Pada odluka o Horvatovoj sudbini: Poznato je kad Červar podnosi izvješće Savezu

Starije žene su i fizički aktivnije od mlađih. Vježbaju dva do tri sata na tjedan, što je u prosjeku za 30 minuta više, no što vježbaju 20-godišnjakinje. Štoviše, jedna na tri ispitane žene starije od 50 tvrdi da se osjeća mlađe, no što je, te da je spremna isprobati nove stvari - pokrenuti vlatsiti biznis, putovati solo, ići na festivale.

Jeste li među prosječnima: Koliko stvarno traje seks kod većine parova? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz našeg istraživanja jasno je da se danas žene starije od 50 osjećaju mlađe, no ikada, ali isto tako i da osjećaju da ih se pogrešno predstavljau medijima", kaže za The Sun urednik budćeg časopisa za žene iznad 55, Ali Kirker.

"One žele biti upoznate sa stvarima koje se tiču njihovog života - života koji je ispunjen onim što ih oduševljava, društvenim događanjima, ljubavima, putovanjima. Iznad 50. i dalje predano radimo, uživamo u ljubavi i posjećujemo uzbudljive društvene događaje. Prošla su vremena kada se nakon 50. plelo i čitalo", zaključuje urednik. 

I na koncu, starije su žene upitane za savjet mladim ženama. Složile su se oko ovih 5 stvari:

  • Uživajte u upoznavanju različitih ljudi
  • Učinite sve što želite prije, no što osnujete obitelj
  • Nemojte sebe uzimati zdravo zagotovo
  • Vaš život ne bi se trebao vrtjeti samo oko braka
  • Ne brinite što drugi misle o vama

Više s weba

Pročitajte još

Image
I što napraviti

Grudi u menopauzi: kakve promjene možete očekivati

Više s weba