DEPRESIJA KOD ŽENA

Znanost potvrdila: ovo su razlozi zbog kojih su žene sklonije depresiji

Image
Foto: Pixabay

U usporedbi s muškarcima, žene su čak dva puta sklonije depresiji, a evo i zašto

1.8.2018. u 12:45/ Život i stil

Posljednjih godina depresija je postala sve češći problem kod ljudi, a posebno kod žena za koje se vjeruje da imaju i do dva puta veći rizik od depresije. Zašto? Za to postoje određeni razlozi koji navodno utječu na pojavu depresije kod žena. Oni mogu biti genetski, psihološki, ali i fiziološki.

Najvažnije od svega, žene imaju jaču genetsku predispoziciju za razvoj depresije. One su, naime, podložnije utjecajima i promjenama hormona koji uvelike utječu na pojavu depresije.

Genetika sama po sebi ne određuje kada će određena žena oboljeti od depresije, ali se smatra da će isto najvjerojatnije naslijediti od svoje bake i/ili majke.

Osim genetike, veliku ulogu kod pojave depresije u žena igraju i njihove psihološke karakteristike. Za razliku od muškaraca, žene su te koji mnogo više razmišljaju te su sklonije racionaliziranju. Mnoga istraživanja pokazala su da ovakva navika može biti dobra stvar, ali između ostaloga utjecati i na pojavu depresije, što i nije toliko dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedna stvar koja može biti okidač za depresiju jest činjenica da žene mnogo više vremena, ali i truda ulažu u svoje ljubavne veze ili brakove. S obzirom na spomenuto, one mnogo više reagiraju na stres uzrokovan svađom s partnerom, ljubavnim problemima i sličnim tegobama u vezama koje muškarce toliko ne opterećuju.

Pročitajte još:

Upravo se čita

Image
DRUGAČIJE SVJETLO

Ovaj detalj otkriva značenje Horvatove geste na bizarnom intervjuu: Evo o čemu je riječ

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Slab mjehur...

Učestalo mokrenje: kako riješiti neugodan problem na prirodan način

Više s weba