Utječe na trening

Znate li kako pravilno disati dok dižete utege?

Image
Foto: www.profimedia.hr

Kao što i sami znati pravilno disanje u toku vježbanja je vrlo važno, zato ćemo vamobjasniti kako biste trebali disati dok dižete utege

18.12.2018. u 9:15/ Život i stil

Prvo što trebate znati je da je disanje refleksna radnja i u većini slučajeva mi ne kontroliramo disanje. Disanje možemo usporediti s kucanjem srca, na što također ne utječemo, osim naravno fizičkih aktivnosti za vrijeme kojih se otkucaji srca povećavaju.

Ako je moguće, najbolje bi bilo da ne mislite kako trebate disati i u tome slučaju disat ćete pravilno, no ako jednostavno za vrijeme treninga ne možete prestati misliti o disanju, u daljnjem tekstu ćete naučiti kako biste trebali pravilno disati.

Za primjer ćemo uzeti benč. Pravilno disanje za vrijeme dizanja benča je da kada gurnete šipku gore izdahnete, a dok je spuštate prema dolje udahnete. Opasno je da dok dižete utege ne dišete, tj. da uzmete zrak i napravite par ponavljanja prije nego što ponovno udahnete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim za vrijeme izvođenja vježbe, važno je i pravilno disanje nakon obavljene serije. Ono će vam pomoći da se što prije odmorite i smanjite otkucaje srca. Pravilno disanje nakon obavljene vježbe je da duboko udišete na nos i izdišete na usta.

Pročitajte još:

Upravo se čita

Image
preživjela u Siriji

Ovo je Aya, njeno ime znači Čudo. Našli su je pupčanom vrpcom vezanu za mrtvu majku

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
studija pokazala

Oprezno s dodacima prehrani: Visoke razine vitamina B12 mogu biti smrtonosne

Više s weba