rizik za bebe

Znate li koliko se THC zadržava u majčinom mlijeku nakon konzumacije marihuane?

Image
Foto: Thinkstock

Pojedine države legalizirale su marihuanu u medicinske svrhe nakon čega je porastao broj trudnica i dojilja koje ju konzumiraju. Liječnici upozoravaju na opasnosti za dojenčad

31.8.2018. u 11:53/ Život i stil

I šest dana nakon konzumacije marihuane u majčinom mlijeku mogu se pronaći tragovi THC-a. Američki znanstvenici su testirali 54 uzorka mlijeka dojilja koje su konzumirale marihuanu. Tragovi THC-a pronađeni su u 34 uzorka, a zadržali su se do šest dana nakon konzumacije. 

Postavlja se pitanje koliko loše THC djeluje na dojenče, osobito otkako je u pojedinim državama SAD-a marihuana legalizirana u medicinske svrhe i sve je više dojilja i majki koje je konzumiraju, poručuju autori ove američke studije. Baš zbog toga nužno je što prije provesti studiju o utjecaju THC-a na djecu. 

"Opće je mišljenje da ako je nešto legalizirano automatski je sigurno za zdravlje, što naravno nije točno", upozorava dr. Sheryl Ryan. Liječnici moraju educirati trudnice i dojilje utjecaju THC-a na njihovu djecu.

Iako zasad nema istraživanja o tome kako THC djeluje na bebe, liječnici pozivaju trudnice i dojilje da izbjegavaju konzumaciju marihuane.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
GORDIJSKI ČVOR

Pada odluka o Horvatovoj sudbini: Poznato je kad Červar podnosi izvješće Savezu

Više s weba

Pročitajte još

Image
I što napraviti

Grudi u menopauzi: kakve promjene možete očekivati

Više s weba