Je li moguće?

Znate li koliko u prosjeku tijekom života potrošimo novca na potrepštine za mjesečnicu?

Image
Foto: Thinkstock

Higijenski ulošci i druge potrepštine mogu dosegnuti ogromnu cifru

28.11.2019. u 11:35/ Život i stil

Mjesečnica je sastavni dio života svake žene. Međutim, higijenske potrepštine treba i platiti, a bez da primijetimo potrošimo impresivan iznos novca na takvu osnovnu stvar na koju bi svaka žena trebala imati pravo.

Tvrtka Intimina provela je kratko istraživanje kako bi utvrdila koliko prosječna žena troši na jednokratne higijenske proizvode za mjesečnicu. Rezultati su itekako iznenadili. U prosjeku trošimo oko 10 funti odnosno oko 90 kuna. 

Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

(FOTO: Pexels)

Možda ne zvuči puno, ali kad uzmemo u obzir reproduktivno razdoblje žene između 12. i 52. godine dolazimo do puno većeg iznosa. Naime, tijekom tog perioda žene u prosjeku potroše oko 50 tisuća kuna.

Ako su u obitelji dvije žene, ta cifra raste na gotovo 100 tisuća kuna. Zanimljiva studija donijela je još neke iznenađujuće rezultate.

Čak je 60 posto ispitanih žena priznalo da moraju štedjeti kako bi si priuštile higijenske uloške. Složno su potvrdile da bi na javnim mjestima, na poslu ili školama trebala biti dostupna zaliha uložaka ili tampona jer je čak njih 46 posto odgovorilo da su barem jednom otišle s posla, otkazale spoj ili pobjegle iz škole zbog menstruacije i srama.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ne može škoditi :)

Pitate se kako začeti dječaka? Onda su ovi savjeti za vas

Više s weba