Pola sata prije

Zrnati sir prije spavanja? O da - ima odličan učinak na gubitak kilograma

Image
Foto: Thinkstock

Jedenje sira po noći uglavnom je poznato po tome što nam daje noćne more, ali izgleda da nam može pomoći i da izgubimo kilograme

31.10.2018. u 16:30/ Život i stil

Novo istraživanje, objavljeno u britanskom časopisu Nutrition, otkrilo je da jedenje zrnatog sira, prije odlaska na spavanje, može pomoći u gubitku kilograma jer nisko kalorična hrana pomaže kod bržeg metabolizma, mišića i cjelokupnog zdravlja - čak i dok ste u krevetu, prema znanstvenicima.

Popularna teorija je da redoviti zalogajčići kasno po noći povećavaju rizik od pretilosti jer ih tijelo pohranjuje kao masnoću. Ali to nije slučaj s proizvodima bogatim bjelančevinama poput svježeg zrnatog sira, objasnio je nutricionist Michael Ormsbee za Metro.

Njegov tim smatra da je konzumiranje dvije žlice sira samo pola sata prije spavanja, zapravo dobro i ujedno i bolja alternativa zdravim napitcima. Profesor Ormsbee sFlorida State University, rekao je: "Do sada smo pretpostavljali da će cjelovita prehrana djelovati slično kao i podaci o dodatnim proteinima, ali nismo imali pravih dokaza."

Ovo otkriće je važno zato što je jedan od dokaza da cjelovita hrana 'radi' jednako kao i proteinski dodaci i daje ljudima mogućnosti raznolike prehrane prije spavanja, koje nadilaze "proteine iz vrećice".

Smatra se da je zrnati sir idealan prije odlaska u krevet jer je bogat proteinima koji se nazivaju kazeini, koji se polako ispuštaju u tijelo. To osigurava stalnu opskrbu aminokiselina tijekom noći. Kada jedete proteine, oni se razbijaju u aminokiseline. To zatim koristi vašem tijelu različitim procesima kao što su izgradnja mišića i reguliranje imunološke funkcije.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
stiže roda

Što znači lažna menstruacija i kako je razlikovati od prave

Više s weba