briga za planet

Zvijezde su na Oscaru uglavnom jele biljke, a nije bilo ni plastike

Image
Foto: www.profimedia.hr

Čak i dodjela nagrade Oscar postaje sve zelenija i u znaku održivog razvoja. U odnosu na prošle godine razlike su velike

10.2.2020. u 14:10/ Život i stil

Hrana na ovogodišnjem Oscaru bila je gotovo veganska ovisno kojem se događaju radilo. Meni za godišnji ručak za nominirane za Oscara koji je održan u ponedjeljak, kao i hrana koja je poslužena prije ceremonije dodjela Oscara bila je 100 posto zasnovana na biljkama, objavio je Reuters. Meni za Guverners Ball, veliku zabavu koja se održava neposredno nakon dodjele nagrada bila 70 posto biljna i 30 posto.

Plastične boce s vodom i drugi napici u plastičnim posudama bili su potpuno izbačeni s ovogodišnjeg Oscara, objavila je Američka akademija filmske umjetnosti i znanosti u ranijem priopćenju. Akademija, čijih osam tisuća članova bira dobitnike, objavila je da su oni "organizacija pripovjedača iz cijelog svijeta, i da duguju članstvu u cijelom svijetu odanost kada se radi o podršci planetu". 

Ova odluka Akademije došla je u posljednji čas, kada je Udruženje hollywooodskih stranih novinara donijelo odluku da promijeni jelovnik na Zlatnim globusima. Zvijezda filma "Joker" Joaquin Phoenix, strogi vegan, predložio je promjenu jelovnika na Zlatnim globusima, gdje su uobičajeni odrezak i riba zamijenjeni rižotom od gljiva i još jednim jelom od gljiva. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
DOZNALI SMO

Koliko ćete isti lijek platiti u Hrvatskoj, a koliko u Sloveniji, Srbiji i BiH?

Više s weba