ljubavni odnosi

6 jasnih znakova da se vaša veza bliži svome kraju

Image
Foto: Thinkstock

Nedostatak osjećaja prema partneru nije isto što i biti nesretan u vezi. Nezadovoljstvo je osjećaj kada partner ne ispunjava vaše potrebe

25.7.2019. u 16:25/ Život i stil

Prema riječima dr. Jane Greer, bračnoj i obiteljskoj terapeutkinji, svaki odnos ima razdoblja kada se osjeća nesigurnost i kada se ispituje priroda odnosa. Može biti uzrokovana nekih događajima u životu (tragični gubitak ili promjene u karijeri) ili možda laganim zaljubljivanjem u drugu osobu. Ponekad se može stvoriti zbunjenost koja može zamagliti razumijevanje osjećaja prema partneru. "Biti u stanju riješiti ambivalenciju je u središtu svake veze? Možete li vratiti osjećaje ljubavi", kaže Greer za Mbg.

Evo nekoliko znakova da više ne osjećate ljubav prema partneru: 

1. Manje vas zanima zajedničko vrijeme

Prije svega, nedostatak ljubavi nije isto što i biti nesretan u vezi. Prema Greer, nezadovoljstvo je osjećaj kada partner ne ispunjava vaše potrebe, bez obzira radi li se o nečemu što niste riješili ili razočarenju. To se može popraviti s malo vremena, trud ili komunikacije. Nedostatak interesa je nešto drugo. "Nemate interesa provoditi vrijeme s osobom ili riješavati sukobe, a ne osjećate lijepo s partnerom. Jednostavno rečeno, uzbuđenje je nestalo", objašnjava ona. 

2. Sve manje razmišljate o partneru

"Kad više niste zaljubljeni, sve manje razmišljate o svom partneru. Vaš partner više nije u vašim mislima. To ne znači da trebate ostati u zanosnoj romantičnoj ljubavi koja je uobičajena na početku odnosa, potpuno je normalno da te misli nestanu. Ali nešto važno je nestalo ako se konstantno zaboravite javiti partneru, ponašate se kao samac ili se ne možete sjetiti važnih stvari", kaže dalje.

3. Partnera osjećate kao teret

Vaš partner vam je manje privlačan, a pomisao da provodite vrijeme s njim sada osjećate kao teret. "Ljubav često uključuje želju za dijeljenjem velikih životnih trenutaka s osobom. Tako da je jasan znak da nedostaje ljubavi ako ne želite dijeliti značajna iskustva s partnerom", kaže Greer.  Drugim riječima, vi ste isključeni od njega. "Težak je osjećaj kada se pretvarate da uživate ili kada zajedno provodite vrijeme, a zapravo ne želite", kaže Greer.

Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

(Foto: Pexels)

4. Sve vam više smeta partnerovo ponašanje

Kada nestaju vaši osjećaji za partnera, možda ste primijetili da vam smetaju male stvari koje su nekad imale utjecaj na vas. Možda način na koji jede, zvukove koje proizvodi, spava ili razmišlja. 

Upravo se čita

Image
u Mannheimu

Pacijentica (73) cimerici (79) u bolnici isključila uređaj za kisik, žena umrla: 'Nisam mogla spavati od buke'

5. Osjećaj kraja

Ne mora uvijek biti neke borbe ili dramatičnog završetka veze. Možda ćete i dalje prolaziti kroz sve stvari u životu - održavanje kuće, planiranje obroka, briga o djeci i tako dalje. Iako se i dalje budite zajedno i prolazite kroz vaše dnevne rituale, više se nećete osjećati uzbuđeni zbog svog partnera. 

To može biti znak da je ljubav izblijedjela, a vi samo živite u ljusci gdje je nekad bila. "U vezi nema soka. Možda se i dalje volite, ali se zapravo ne osjećate povezanima", kaže Greer. 

6. Ne vodite značajne razgovore

Učinkovita komunikacija važan je mehanizam uspješnog odnosa. Ako više niste skloni uključiti se u smislene razgovore sa svojim partnerom, to može značiti da se vaši osjećaji prema njima mijenjaju. Ne želite prenijeti svoje misli, a vi zapravo i ne želite znati njegovu perspektivu. Nekako ste odustali.

Laži sa mnom
Superstar
Blagoslovljeni kćerima
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Ljubav u divljini

Više s weba

Pročitajte još

Image
'topografija'

Vodič kroz erogene zone ili kako da svoju dragu dovedete do ludila

Više s weba