Ipak postoji spas

Bračno savjetovanje: vratite ljubav i izgubljeno zadovoljstvo

Image
Foto: Thinkstock

Sjetite se početne zaljubljenosti, intrigantnih spojeva i sreće. Neka i godine provedene u bračnom životu budu tako jednostavne

5.12.2017. u 11:45/ Mirela Matejka

Brakovi se raspadaju zbog nepoklanjanja pažnje partneru, zbog postavljanja pravila gdje se drugu osobu ne uključuje u donošenje odluka, planiranje. Partneri si predbacuju hobije, svađaju se oko podjele kućanskih poslova, oko seksualnog života.  

Bračni savjetnik može pomoći

Kada postane jasno da se vaš brak privodi kraju, angažirajte bračnog savjetnika. Možda vam on pomogne da vratite osjećaje i izgubljeno zadovoljstvo u brak. Opcija spašavanja nekad je bolja opcija od razvoda. U najgorem slučaju, dat će vam savjet kako da lakše prebrodite bračni brodolom.  

Kakav god ishod bio, bračni savjetnik može vam pomoći da jasnije sagledate situaciju, realno odlučite što bi bilo najbolje učiniti, bez gorčine koju najvjerojatnije osjećate.

Što je bračno savjetovanje?

Bračno savjetovanje (često se još naziva i obiteljska terapija) pomaže parovima – bili oni u braku ili ne – da shvate i riješe uzroke sukoba koji im opterećuju vezu. Bračno savjetovalište pruža parovima način da bolje komuniciraju i da rasprave razlike i nesuglasice. Naravno da ponekad treba doći do nesporazuma , ali kvalitetna bračna terapija vam može pomoći da čak i svađu iskoristite za izgradnju dobre veze.

Dvije osobe u vezu unose vlastite ideje, stavove, razmišljanja i poglede na život. Nikada se stopostotno ne poklapamo s partnerom. To je nemoguće. Ključ kvalitetnog prihvaćanja i rasprave je u razumijevanju. Mala mimoilaženja u vezi su poželjna. Na taj način se unosi intriga u vezi. Nigdje ne postoji naša preslika, a i da postoji ne bi nam bilo drago da je imamo. S druge pak strane, ako smatrate da je najbolje pronaći kontrast sebi, varate se. Kada osobe s previše različitih aspekata gledaju na svijet, veza brzo puca čim dođe do prvih ozbiljnijih svađa.

Image

Brak, Par, Ljubav

Foto: Thinkstockphotos.com
Image

Brak, Par, Ljubav

Thinkstockphotos.com

(FOTO: Thinkstock)

Dijalog je kod svih vrsta problema najbolji način za rješenje. Probleme treba rješavati u korijenu. Kada uočite da vas nešto smeta, recite to partneru. Ne dopuštajte da se problemi gomilaju. Problemi kod kuće uzrokovat će i nezadovoljstvo na radnom mjestu. Kada negativne emocije nosite od doma, teško ćete se i u drugoj atmosferi moći koncentrirati i opustiti. Razmišljajte o sebi i svom dostojanstvu kako ne biste pali u depresiju. Najgore je kod obitelji s djecom. I ona pate kada shvate što se događa.  Ako se bračnom terapeutu obratimo dok su problemi mali, lakše ćemo ih otkloniti. Ako reagiramo tek kada sukob eskalira, bračna terapija možda neće uroditi željenim ishodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskusan bračni savjetnik parovima će pomoći da se bolje razumiju i da ne povrijede jedan drugoga. Bračnog savjetnika potrebno je posjećivati sve dok se ne osjećate samostalno spremnima za preuzimanje daljnjeg postupka oko rješenja nesuglasica, ili još bolje, kada tokom bračnog savjetovanja potpuno nestanu vaše negativne misli i ljutnja na partnera.  

Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

(Foto: Pexels)

Pročitajte još: 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
TAMBURAŠi NA UDARU

Mejašima zabranili koncert u Puli, javili im tri mjeseca prije održavanja. 'Glazba nam je birtijaška?'

Više s weba

Pročitajte još

Image
Koji vam je najdraži?

Orgazam kod žena nema granica: vrste orgazama koje žene mogu doživjeti

Više s weba