boljka mnogih

Briga oko ekspresije lica za vrijeme orgazma uvelike uništava vaše seksualno zadovoljstvo

Image

seks

Foto: Thinkstock

Umjesto da se fokusirate na to kako izgledate, prepustite se strastima trenutka

23.4.2019. u 16:29/ Život i stil

Kada dođete tik do tog famoznog orgazma, o čemu zapravo razmišljate? O tome kako se osjećate odlično ili o tome kako zasigurno izgledate smiješno dok radite taj "O" izraz lica?

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock) 

Ako je odgovor ova druga opcija, niste jedini. Mnogi se bore sa samopouzdanjem kada je riječ o izrazu licu za vrijeme orgazma, a pogotovo žene. Svi zamišljamo scene u kojima trenutak orgazma izgleda savršeno, no to baš u realnosti i nije tako. 

Baš zato mnoge žene ne žele pokazati svoje "pravo lice", točnije ekspresiju, a kao posljedica toga je i umanjeno seksualno zadovoljstvo. Čak je i znanost potvrdila ove navode. Naime, i žene i muškarci koji su bili zabrinuti zbog facijalne ekspresije su teže dostizali orgazam. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati su pokazali kako su žene te koje se više brinu oko izgleda za vrijeme seksa. "Žene generalno iskazuju veće brige oko ove teme nego muškarci. I nije čak riječ samo o izrazu lica za vrijeme orgazma, nego o cjelokupnom izgledu za vrijeme seksa", rekla je psihologinja Holly Richmond, piše portal Health.

Richmond vjeruje da se mnogo žena boji kako će njihov izraz lica biti "turn off" partneru, a zapravo je baš suprotno jer se muškarci osjećaju muževnije kada vide partnericu koja uživa. "Kada ste zabrinuti o tome kako izgledate, ne možete biti u potpunosti prepušteni seksu", zaključila je.

Upravo se čita

Image
ZANIMLJIVO ISTRAŽIVANJE

Stručnjak za Direkt otkriva zašto je dio Hrvatske razvijen kao Libanon, a dio kao Kina

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Slažete li se?

Veličina nije bitna: mali penisi mogu dovesti do boljeg seksa od velikih?

Više s weba