Play logo
SRETAN VAM BIO!

Danas je Međunarodni dan poljupca: savršen je strastven i nježan, a nitko ne voli da je prevlažan

Image
Foto: Thinkstockphotos

Francuska tvrtka za upoznavanje Meetic je u povodu Međunarodnog dana poljupca 6. srpnja provela istraživanje među europskim samcima o tome kakav im je poljubac najdraži

6.7.2016. u 10:31/ Hina
Play logo

Svaki drugi sudionik ankete odgovorio je da je strast nezaobilazan element savršenog poljupca. Za njih 45 posto važno je umijeće nježnog dodira usnama, a 22 posto ispitanika ne voli prevlažan poljubac, ali ne voli ni da je bučan. Samo sedam posto ih je reklo da im za vrijeme poljupca ne smetaju zvukovi koji se pritom 'proizvode'. 

Poljubac osobe koja je konzumirala alkohol odbija 63 posto ispitanih samaca, štoviše, većina ih je rekla da im se pomalo gadi.

Play logo

Ako poljubac baš i nije uspio sudionici istraživanja rekli su da im to ne smeta previše. Naime, 41 posto će ih rado podučiti partnera umjetnosti ljubljenja, a čak 40 posto ih je odgovorilo da tome ne pridaju previše važnosti. 

Nasuprot tome, sedam posto ispitanih odgovorilo je da je spremno odmah prekinuti vezu ako im prvi poljubac nije bio dovoljno uvjerljiv i poticajan. 

Istraživanje je provela tvrtka TNS SOFRES u prosincu 2015. na uzorku od 9251 samaca u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj, Velikoj Britaniji, Danskoj i Nizozemskoj u dobi od 18 do 65 godina.

Play logo

Omiljeni 'francuski' poljubac, po mišljenju znanstvenika opušta i uklanja stres, podiže samopouzdanje, no ima i učinak poput vježbanja.

Takvi poljupci, tvrde znanstvenici, pomažu u trošenju kalorija, a po nekim istraživanjima, poljupci u trajanju od minute sagorijevaju čak 26 kalorija te aktiviraju tridesetak tjelesnih mišića.

Play logo

Prosječan čovjek u životu provede 20 tisuća minuta ljubeći se. 

Play logo

Dok se ljubimo naš organizam izlučuje mnoštvo hormona i neurotransmitera koji nam popravljaju raspoloženje, kao što su adrenalin, serotonin i dopamin.

Znanost koja proučava ljubljenje naziva se filematologija.

Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
nije za svakoga

Može li se zatrudnjeti analnim seksom? Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Play logo

Više s weba