tko češće želi seks?

Donosimo odgovor na vječno pitanja o seksu: tko ima veći libido, žene ili muškarci?

30.9.2015. u 18:49/ Ana Miščević

Ako ste se ikada pitali koliko je vođenja ljubavi na tjedan dovoljno ženama - stižu odgovori. Triput je triput, slažu se žene diljem svijeta. A bilo bi i više da žene manje razmišljaju... Koliko, istražila je naša reporterka

Otkad je vijeka i čovjeka, vrti se isto pitanje. Tko zapravo više želi seks - muškarci ili žene!? Odgovor je uvijek isti, jačina libida uvjetovana je samim pojedincem, a ne njegovim spolom. No čini se da na brdovitom Balkanu vrijede neka druga pravila.

U svoje bi zdravstvene kartone, pokazuje jedno ispitivanje, žene seksualni odnos same sebi prepisale čak više od tri puta na tjedan. Ta bi terapija, kažu, riješila sve frustacije.

Ipak, stručno objašenje kaže da seks ovisi i o radu mozga, a tu stvari, dragi naši, stoje ovako...

"Istraživanja nam pokazuju da muškarci češće misle na seks i da puno češće iniciraju. Što ne znači da žene ne žele seks, samo žene manje iniciraju", kaže seksualna terapeutkinja Nataša Barolin Belić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neka se ne naljuti jači spol, ali i za to postoji opravdan razlog.

"Ženama mozak non stop radi, non stop o nečemu razmišlja... I da bi žena bila spremna za seks, njoj se mora taj mozak prvo malo umiriti", kaže seksualna terapeutkinja Barolin Belić.  

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

Muškarci, pak, kaže znanost, nemaju takvih problema.

"Njihov mozak ne radi na taj način kao ženin. Dakle, u uporedbi s onim što se događa, ajmo reći da je malo mirniji i zbog toga ta češća pomisao i to češće iniciranje", objašnjava seksualna terapeutkinja Barolin Belić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, dokazano je kako žene seks i odbijaju, i to najčešće zbog ovih razloga...

"Umor, nespavanje, mala djeca , ako je puno posla oko male djece, obaveze na poslu, obaveze sa čvrstim rokovima", kaže seksualna terapeutkinja Barolin Belić

I uz sve to, i dalje ga žele minimalno tri puta na tjedan. Što bi tek bilo da nemaju toliko briga na pameti i da im mozak radi samo malčicu sporije?! 

Više o našoj emisiji 'Sve u šest' možete pronaći i na službenom Facebook profilu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
zabava u krevetu

Koliko je opasan analni seks? Objašnjava ginekologinja

Više s weba