kad odbija poslušnost

Erektilna disfunkcija: uzroci i metode liječenja erektilne disfunkcije

Image
Foto: Thinkstock

Mehanizam erekcije jedan je od najkompliciranijih mehanizama u tijelu, a erektilna disfunkcija događa se kada se nešto u tom mehanizmu poremeti

10.5.2017. u 14:03/ Život i stil

Erektilna disfunkcija je nemogućnost postizanja ili održavanja erekcije dovoljno postojane za spolni odnos. Također je i jedan od najzanemarivanijih simptoma dijabetesa. Mehanizam erekcije, pak, jedan je od nakompliciranijih  mehanizamau tijelu.

Uzroci erektilne disfunkcije

Erektilana disfunkcija može imati niz uzroka, od neuroloških do psihogenih (muškarac osjeća pritisak zbog straha da neće imati erekciju, što dovodi do blokade).

Uzrok erektilne disfunkcije može biti i hormonalni poremećaj izazvan unosom mesa horomonima tretiranih životinja. Smanjena razina testosterona može utjecati na pad libida, stoga se muškarcima savjetuje da izbace iz prehrane prerađene namirnice, suhomesnate proizvode i meso za koje ne znaju odakle je.  Treba izbaciti i cigarete jer pušenje sužava krvne žile, a erekcija ovisi o nesmetanom protoku krvi kroz penis. 

Kao što smo spomenuli, uzrok mogu biti i pojedine bolesti kao što su dijabetes i bolesti krvožilnog sustavate psihički poremećaji i stres. 

Vožnja biciklom također može dovesti do problema s erekcijom zbog pritiska na živce. 

Kako se liječi erektilna disfunkcija

Liječnik će, s obzirom na uzrok, odrediti terapiju ili daljnje pretrage. Može propisati lijekove poput Viagre, hormonalnu ili psihološku terapiju. Postoje i mehanička pomagala za liječenje erektilne disunkcije kao što je penis pumpa ili pak revolucionarna terapija takozvanim Linear shockwaveom, aparatom koji, laganim, bezbolnim udarcima stvara nove krvne žile na penisu. Tretman traje 15 minuta, a treba ga ponoviti četiri puta u mjesec dana. Učinkovitost mu je 70 posto.    

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
ljubavni horoskop

Kakvi ste kad se zaljubite: Strijelci su strastveni, a Vaga je potpuno izvan ravnoteže

Više s weba