ključ ženskog vrhunca?

G-točka kod žena: Kako je pronaći i koje je poze najviše stimuliraju

Image
Foto: Thinkstock

Iako se često čini kao nešto nedostižno muškarcima, G-točka kod žena se itekako može doseći, a mi vam donosimo kako

29.8.2018. u 10:30/ Život i stil

Orgazmi reduciraju stres, poboljšavaju kvalitetu kože i, jednostavno, pomažu da se osjećamo odlično. No, nježniji spol često ne može postići svoj vrhunac samo uz penetraciju, stoga u takvim situacijama veliku ulogu igra G-točka kod žena koja je često nedostižna muškarcima koji ne znaju kako do nje doći. 

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock) 

Prema istraživanjima iz 2017. godine, samo 18% žena uspijeva svršiti samo uz pomoć penetracije. Najčešće se zato kao glavni adut uzima klitoris, najosjetljiviji dio ženskog tijela koji najčešće omogućava ženi doživljavanje orgazma. No, postoji način kako svršiti vaginalno, tj. samo uz pomoć penetracije, a to je famozna G-točka kod žena za koju mnogi smatraju da je ključ ženskog vrhunca

G-točka nije zasebni dio ženske anatomije, već je zapravo dio klitorisa te se ne nalazi kod svake žene na jednakom mjestu što je razlog zašto često je nije jednostavno pronaći. No, jednom kada je stimulirana, g-točka može uzrokovati ženske ejakulacije (neobuzdano izbacivanje znatne količine tekućine).

Pronalazak G-točke može biti veoma kompliciran, no to ne znači da je nemoguć, a postoje i čak određene poze koje je u seksu pomažu stimulirati. "Doggy style" poza je odlična za postizanje duboke penetracije pa tako i za lakše dostizanje G-točke. Slijedi poza u kojoj žena sjedi na muškarcu dok je on u ležećem položaju, a ona ima svu kontrolu nad pokretima. Posljednja je misionarska poza, ali sa skupljenim nogama kada se stvara osjećaj "trljanja" čime se dodatno stimulira i klitoris. 

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock) 

Naravno, G-točka kod žena ne mora biti i stopostotni vodič do njenog orgazma, no svakako ne škodi pokušati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još: 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
je li dovoljno 'velik'?

Mare li uopće žene o veličini penisa u istoj mjeri koliko se muškarci opterećuju njime?

Više s weba