OGLAS

ljubavni trokuti

Istražili smo zašto se u posljednje vrijeme događa poplava prevara i zašto je zabranjeno voće najslađe!

21.10.2015. u 19:31/ Nives Polovina Barun

Varati svog ljubavnog partnera postalo je svojevrsni 'must have'. Svi se ponašaju kao da je imati ljubavnika ili ljubavnicu sasvim prirodna stvar pa su zabranjene ljubavi i veze 'sa strane' u posljednje vrijeme svuda oko nas. Istražili smo zašto se događa ta poplava prevara


Zabranjeno voće je najslađe. To je nešto za čim "poštene" žene i muškarci - ne žude. No činjenice tvrde drukčije. Čak trećina Hrvata upušta se vrlo lako u zabranjenu vezu. Varanje partnera kao da je postala normalna stvar.

"Imao sam zabranjenih ljubavi. Uvijek je to bilo što zabranjenije, to interesantnije", iskren je pjevač Sandi Cenov.


"Kad je veza legitimna, istraživanja kažu da otprlike šest mjeseci traje ona početna strast. Kad je veza skrivena, tajna, ta strast traje do dvije godine. To je što ljude drži, strast je jaka i to  ih može držati", kaže seksualna terapeutkinja Nataša Barolin Belić

Jedna britanska studija tako tvrdi da oko 80 posto muškaraca koji varaju svoje partnerice, rade to samo radi seksa, dok se u avanturu samo iz tog razloga upušta 20 posto žena. Ostatak žena se na prevaru u već postojećem braku ili vezi odlučuju samo iz jednog razloga - nedostatka ljubavi i usamljenosti.

"Žene koje varaju već dugo nisu bile zadovoljne u braku pa se zato i dogodila avantura. Ali to nije bio razlog prekida braka, već samo povod", kaže seksualna terapeutkinja Nataša Barolin Belić.

Pitali smo Olivera Dragojevića jesu li se njemu događale ovakve avanture.

"Ne mogu biti lažov pa reći da nije. Ali to nisu tajne, ja nisam toliko medijski eksponiran pa se dosta toga i ne zna", kaže Oliver.


U ljubavnom trokutu jedan uvijek "gubi". U slučajevima kad vara muškaraca, najčešće ljubavnica izvuče deblji kraj jer snažniji se spol uvijek vraća u bračno gnijezdo gdje je već sve sigurno i stabilno. No kad žene varaju, parovi se češće  i rastaju. Jer se u svoje ljubavnike nerijetko zaljube preko ušiju. 

"Kad se pojavi nova osoba, novo tijelo ima ulogu nekakvog afrodizijaka. Novo tijelo i nova situacija su uvijek uzbudljivije nego ono što je doma", kaže seksualna terapeutkinja Barolin Belić.

Zabranjene veze su slatke najčešće samo dok su zabranjene. Hrvati su u preotimanju partnera prilično aktivni. Čak dvije trećine njih pokušaju, a 87 posto ih i uspije u svom naumu. No psiholozi tvrde - neka bude slatko, ali kratko.

Sve o našoj magazinskoj emisiji 'Sve u šest' možete pratiti i na službenoj Facebook stranici


Upravo se čita

Image
ODLUČENO JE

MOO dopustio Rusiji i Bjelorusiji sudjelovanje na OIimpijskim igrama, ali uz posebne zahtjeve

U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
nije dobro

Više od polovice žena nesretno je zbog seksualnog života? Sram i krivnja su česti


Više s weba