Vrlo, vrlo loša ideja ili..?

Istraživanje otkrilo kako zapravo seks s bivšim partnerom djeluje na nas

Image
Foto: thinkstock

O seksu nakon prekida upozorili su vas puno puta, a sada znanost otkriva prave posljedice

24.10.2018. u 9:32/ Život i stil

Upozorenja o seksu s bivšim partnerom čuli smo mnogo puta, ali nekako se mnogima, ipak, zalomi. Ljudi zadržavaju međusobnu privlačnost bez obzira na emocionalne razloge ili razlike zbog kojih su prekinuli. 

Međutim, odlazak pod plahte s bivšim možda nije tako štetno kao što se čini jer novo istraživanje tvrdi da ne otežava nužno cijeli prekid. Rezultati studije objavljeni u časopisu Archives of Sexual Behaviourpokazali su nešto neobično. 

(FOTO: Pexels)

Prvi eksperiment uključivao je 113 osoba koje su nedavno prekinule vezu, a morale su ispuniti online upitnik i iskreno odgovoriti na to jesu li imale fizički kontakt s bivšim partnerom i kako su se osjećali zbog toga, a u drugom su morali priznati osjećaju li se i dalje vezani uz parnera.

Rezultati su pokazali da seksualno iskustvo s bivšim partnerom ne mora spriječiti emotivan napredak osobe i nastavljanje nakon prekida.

Image
Foto: thinkstock
Image
thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Znanstvenici su otkrili i da su osobe koje su još uvijek imale osjećaje za partnera koristile seks kao način za ponovno povezivanje, a seks s bivšim potkanuo ih je na pozitivno razmišljanje o svakodnevici nakon prekida. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, bitno je naglasiti da su moguće i negativne emocije poput ljutnje, gorčine, konfuzije i tuge pa James Preece, stručnjak za veze, tvrdi da bi seks s bivšim trebalo izbjegavati. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
SRETAN VAM BIO!

Danas je Međunarodni dan poljupca: savršen je strastven i nježan, a nitko ne voli da je prevlažan

Više s weba