Play logo
Vrlo, vrlo loša ideja ili..?

Istraživanje otkrilo kako zapravo seks s bivšim partnerom djeluje na nas

Image
Foto: thinkstock

O seksu nakon prekida upozorili su vas puno puta, a sada znanost otkriva prave posljedice

24.10.2018. u 9:32/ Život i stil
Play logo

Upozorenja o seksu s bivšim partnerom čuli smo mnogo puta, ali nekako se mnogima, ipak, zalomi. Ljudi zadržavaju međusobnu privlačnost bez obzira na emocionalne razloge ili razlike zbog kojih su prekinuli. 

Međutim, odlazak pod plahte s bivšim možda nije tako štetno kao što se čini jer novo istraživanje tvrdi da ne otežava nužno cijeli prekid. Rezultati studije objavljeni u časopisu Archives of Sexual Behaviourpokazali su nešto neobično. 

Play logo

(FOTO: Pexels)

Prvi eksperiment uključivao je 113 osoba koje su nedavno prekinule vezu, a morale su ispuniti online upitnik i iskreno odgovoriti na to jesu li imale fizički kontakt s bivšim partnerom i kako su se osjećali zbog toga, a u drugom su morali priznati osjećaju li se i dalje vezani uz parnera.

Rezultati su pokazali da seksualno iskustvo s bivšim partnerom ne mora spriječiti emotivan napredak osobe i nastavljanje nakon prekida.

Play logo
Image
Foto: thinkstock
Image
thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Znanstvenici su otkrili i da su osobe koje su još uvijek imale osjećaje za partnera koristile seks kao način za ponovno povezivanje, a seks s bivšim potkanuo ih je na pozitivno razmišljanje o svakodnevici nakon prekida. 

Play logo

Međutim, bitno je naglasiti da su moguće i negativne emocije poput ljutnje, gorčine, konfuzije i tuge pa James Preece, stručnjak za veze, tvrdi da bi seks s bivšim trebalo izbjegavati. 

Play logo

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kuglice u vagini

Što su to japanske ili ljubavne kuglice i zašto ih trebate isprobati?

Play logo

Više s weba