tko bi rekao...

Iznenađujući faktor koji utječe na nevjeru, a nema veze s vašom vezom

Image
Foto: Thinkstock

Neki ljudi su vjerni, a neki nisu. Je li to karakterna crta, splet okolnosti, nezadovoljstvo u vezi, poziv u pomoć ili nešto sasvim drugo, ne znamo

24.1.2018. u 11:44/ Život i stil

Po mnogočemu smo slični svojim roditeljima i to ponekad može biti iritantno, ali zabavno. No, prema studiji provedenoj na 294 studenta došlo se do otkrića koje zabrinjava.

Naime, ispostavilo se da ako su naši roditelji bili skloni aferama u braku, velika je vjerojatnost da ćemo i mi biti. Ispitanike se pitalo jesu li ikada prevarili partnera ili partnericu i jesu li njihovi roditelji imali isto iskustvo.

Rezultati su bili prilično uvjerljivi: 44 posto studenata koji su prevarili svoje partnere ima roditelje koji su također bili nevjerni. Samo 22 posto vjernih ispitanika ima nevjerne roditelje. To znači da studenti roditelja koji su imali afere imaju čak dvostruko veći rizik da i sami budu nevjerni svojim partnerima. 

"Djeca nevjernih roditelja izuzetno su svjesna boli koje prevara nanosi prevarenom roditelju, no ono što je gore - smatraju je prihvatljivm ponašanjem jer su vidjeli takvo ponašanje u svojoj obitelji", poručuju psiholozi.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Osim infekcija i raka

Pokušavate prestati pušiti? Evo još jedan razlog zašto biste trebale što prije i ima veze s vaginom

Više s weba