zanimljivo

Je li brak kritičan za seks, odnosno kako se mijenja seksualna želja nakon sudbonosnog "DA"?

Image
Foto: Pixabay

Jedno od otkrića studije je da smanjenje seksualne želje kod žena utječe negativno na zadovoljstvo oba supružnika brakom, dok manjak seksualne želje kod muškarca ne utječe

23.9.2019. u 12:28/ Život i stil

Na početku sve je nabijeno kemijom pa se seksualna privlačnost između dvoje ljudi može vidjeti "golim okom". No, onda veza uđe u rutinu, a dođu i djeca. Mnogi zaborave da je kemija uopće postojala. Kako se seksualna želja mijenja s godinama prolaze li muškarci i žene kroz iste promjene kada govorimo o seksu?

Želite li začiniti seksualni život? Prirodni načini za jačanje libida

Nedavno je u online izdanju knjižnice Američkog Inistituta za zdravljeobjavljena studija koja se bavila seksualnim ponašanjem supružnika. U njoj su korištenio podaci dvije prethodne studije. U jednoj su sudjelovala 72 heteroseksualna para, a u drugoj 135 heteroseksualnih parova. Ispitanici su ispunili upitnik nedugo nakon vjenčanja te su ga ponavljali svakih šest do osam mjeseci, ukupno sedam puta.

Image
Foto:
Image

(FOTO: Pixabay)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku studije među supružnicima je postojala jaka seksualna želja, koja je kod muškaraca bila izraženija, no kod žena. U idućem razdoblju seksualna želja žena osjetno je padala u odnosu na muškarce, odnosno kod njih nije padala uopće.

Ona je afrodizijak i prirodni botoks, a pomaže i u mršavljenju - grickajte pistaciju

Upravo se čita

Image
PROF. ZORIČIĆ UPOZORAVA

Droga koja kosi mlade Amerikance. Doslovno se uguše i od vrlo niskih doza: 'Kad dođe kod nas glave će se gubiti'

Nakon dolaska djece kod žena je seksualna želja nastavila opadati, dok je kod muškaraca i dalje bila ista. Ista situacija nastavila se i kroz godine briga i stresa povezanih s roditeljstvom. Treba naglasiti da je ovaj obrazac bio isti bez obzira jesu li ispitanci govorili o seksualnoj želji za svojim partnerom ili općenito.

Zanimljivo je da smanjenje seksualne želje kod žena utječe negativno na zadovoljstvo oba supružnika brakom, dok manjak seksualne želje kod muškaraca ne utječe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Znače li ova saznanja da žene imaju slabiju seksualnu želju od muškaraca?

Ne nužno, piše Psychology Today. Iako nas zaključci studije mogu navesti na mišljenje da žene imaju slabiju seksualnu želju, od muškaraca, to nije točno. Jedno odo objašnjenja je da se mijenjaju prioriteti, što utječe na seksualnu želju. Kada žena uđe u brak i postane majka, njezin fokus se sa seksa prebacuje na obitelj, dok muškarci i dalje imaju nagon za stvaranjem potomstva. 

Drugo objašnjenje je da se muškarci ne mogu pomiriti s činjenicom da im opada seksualna želja jer to, smatraju, nije u skladu s društvenim normama. Teško im je samima sebi priznati pa onda i drugima da nisu potentni koliko su bili.   

Više s weba

Pročitajte još

Image
neka dugo traje

Da seks ne bude na eks: 5 načina kako mu možete pomoći da traje duže

Više s weba