seks za kraj

Je li oproštajni seks dobra ideja? Evo što kaže terapeut

Image
Foto: www.profimedia.hr

Što sve trebate znati prije nego konačno završite vezu i odlučite se oproštajni seks

9.5.2019. u 16:40/ Život i stil

Holly Richmond, certificirana seks terapeutkinja kaže da oproštajni seks neće spasiti vezu, a ako se dogodi vjerojatno će trajati samo nekoliko tjedana. Zašto onda imamo toliku želju da nam kraj veze bude začinjen seksom.

Oproštajni seks za svakoga znači nešto drukčije. "Posljednji seksualni odnos može se odnositi na slavljenje svega što je dobro u vezi", kaže Richmond. "Odnosi se obično završavaju zbog emocionalnih razloga, a ne zbog seksualnih razloga, tako da je to posljednja veza s nečim što je doista bilo nevjerojatno za vrijeme kada ste bili zajedno", dodaje za Health. 

Image
Kad nestane iskre...

Pitali smo terapeutkinju Sanju Tatalović kako vratiti strast u vezu

Image
Kad nestane iskre...

Pitali smo terapeutkinju Sanju Tatalović kako vratiti strast u vezu

Ako oboje razumiju zašto ne mogu biti zajedno i zadovoljni su raskidom, seks može biti samo posljednje povezivanje. "To je kao da kažeš: 'Ovo jednostavno neće ići, ali ja te stvarno volim'. S druge strane, ako jedna osoba ne želi da se odnos završi, možda će se htjeti na taj način pomiriti.

Kako oproštajni seks utječe na emocije?

Ako se jedna osoba još uvijek drži u vezi, dok je druga spremna otići, ponovni seksualni odnos može biti izazov za partnera koji ne želi kraj. Naravno, zbog seksa ćete se privremeno osjećati dobro, ali kad se partneri stvarno odvoje, vjerojatno će biti zbunjeniji nego prije. Također postoji mogućnost da se osjećate posramljeno ili da osjećate još veću bol. "Možda ćete se osjećati dobro u ovom trenutku, ali često taj osjećaj ne traje", kaže psihologinja Rachel Needle.

Je li oproštajni seks dobra ideja?

Za prekide koji završavaju potpunim međusobnim razumijevanjem, seks može biti "lijep, povezan kraj", kaže Richmond. Ona objašnjava da u slučajevima kada su oba partnera doista riješili da je gotovo, oproštajni seks može biti dobra ideja.

"Međutim seks 'želim te vratiti' nije dobra ideja. Za prihvaćanje prekida veze potrebno je vrijeme, a pokušaj ublažavanja boli seksom samo će produžiti proces", kaže Richmond. Oproštajni seks vam neće dati olakšanje koje želite. Ono dolazi kada odnos ostavljamo iza sebe i odredimo prioritete. 

Pročitajte još: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
ginekologinja odgovorila

Što se zapravo događa s vaginom nakon duge seksualne pauze?

Više s weba