podijeljenA MIŠLJENJA

Jesu li obrezani muškarci bolji u seksu?

Image
Foto: RTL

Premda obrezanost ne utječe na funkcioniranje penisa ili libido, činjenica je da se tim postupkom uklanja polovina kože na vrhu penisu što dovodi do gubitka neuroreceptora koji su jako osjetljivi na lagano dodirivanje.

7.3.2016. u 14:41/ krenizdravo.hr

Zahvat najčešće proizlazi iz tradicionalnih ili vjerskih uvjerenje i u skladu s tim obavlja se u ranom djetinjstvu. Vrlo rijetko se obrezivanje izvodi na odraslom muškarcu ili kasnijoj dobi.  S obzirom da se većina obrezivanja napravi dok je muškarac beba, nije moguće utvrditi stvarne seksualne gubitke pošto takvi muškarci nemaju mogućnost usporediti osjećaj seksualne osjetljivosti  prije i poslije obrezivanja.

Obrezivanje smanjuje seksualnu osjetljivost

Posljedice obrezivanje pogađaju muškarce i žene. Žene uglavnom preferiraju obrezane muškarce jer je obrezani penis estetski privlačniji i ženama se doima svježiji.

Međutim, ne postoje točni dokazi na koji način obrezanost utječe na žensko zadovoljstvo i postizanje vrhunca. Zapravo su istraživanja po tom pitanju vrlo podijeljene. Neke znanstvene studije  iznose tvrdnje da su žene duplo nezadovoljnije s obrezanim muškarcima, dok  druge znanstvene studije tvrde da nema neke značajne razlike. No većina se slaže da obrezivanje smanjuje seksualni senzibilitet obaju partnera.

Image
Foto: Thinkstockphotos
Image
Thinkstockphotos

Kožica penisa erogeno je tkivo koje poboljšava seksualni osjećaj spolnog organa za vrijeme seksa. U glaviću se isprepliću različiti živci, stoga stalna izloženost glavića vanjskim podražajima kod obrezanih muškaraca dovodi do smanjenja osjetljivosti na dodir. Što potvrđuju rezultati istraživanja na muškarcima koji su obrezani u odraslog dobi nakon spolne aktivnosti. Ispitivanjem je utvrđeno da se osjećaj seksa za muškarce znatno promijenio nakon obrezivanja u odnosu na vrijeme kad je njihov penis bio neobrezan.

Kod obrezanih muškaraca najosjetljiviji dio penisa je dio na kojem se nalazi  sam rez od obrezivanja. Svaki kirisški postuoak ima i svoje negativne strane, pa tako ukoliko je u postupku obrezivanja uklonjeno više tkiva moguća je pojava problema bolnih erekcija u poznim godinama.

Više pročitajte na Krenizdravo.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Koji vam je najdraži?

Orgazam kod žena nema granica: vrste orgazama koje žene mogu doživjeti

Više s weba