ulja pod plahtama

Što više, to bolje: 4 najbolja prirodna lubrikanta prema preporuci ginekologa

Image
Foto: Thinkstock

Nekada nam treba mala pomoć sa strane, ali čak i kada nam ne treba, lubrikanti su dobrodošli da začine seksualni život parova

7.3.2018. u 9:00/ Život i stil

Vrlo je važno koristiti provjerene lubrikante koji su sigurni za naše zdravlje. Razlog je više, nego očit. Lubrikant ulazi u tijelo žene i ono ga apsorbira. Važno je stoga da su napravljeni potpuno od prirodnih sastojaka i da ne narušavaju pH rodnice. Ovo su četiri lubrikanta prirodnog porijekla koje su preporučili ginekolozi:

1. Kokosovo ulje

Priroda nas je zaista obilato darovala kada je stvorila kokosovo ulje. Njegova primjena je neograniečna - možete na kokosovom ulju kuhati, pržiti, peći. Možete od njega raditi kozmetičke proizvode, koristiti ga za masažu, a ginekolozi kažu, možete ga koristiti i kao apsolutno siguran lubrikant. Neka vam uvijek bude na dohvat ruke.

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

2. Aloe Vera

Na tržištu ima bezbroj proizvoda od ove čudesne biljke. Sve dok ste sigurni da imate stopostotno čistu aloe veru, možete ju koristiti i kao lubrikant. Proizvodi u kojima nije 100 postotna aleo vera mogu izazvati suhoću vagine ili neku drugu iritaciju. Sigurna je za kondome, odnosno neće izazvati pucanje ili neka druga oštećenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Vitamin E

Vitamin E ne samo da će ispuniti funckiju lubrikanta, već će potaknuti prirodno ovlaživanje. Možete ga nanijeti prije seksa ili ga koristiti tijekom odnosa. Vitamin E pronaći ćete u ljekarnama. 

Napomena na kraju: kokosovo ulje i vitamin E koristite samo ako imate dugogodišnjeg partnera jer mogu uzrokovoati oštećenje kondoma. 

Upravo se čita

Image
ekspert za prisluškivanja

'Kad mobitel uđe u ruke istražitelja, teško je sakriti poruke. Obrisane se mogu vratiti'

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

4. Maslinovo ulje

Osim što će lubricirati vaginu, masaža malsinovim uljem može pomoći ublažiti iritacij ustidnice tijekom mjesečnice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

Image
tijelo je čudo

Znate li koliko je duboka vagina i koje još tajne krije žensko krilo?

Više s weba