ulja pod plahtama

Što više, to bolje: 4 najbolja prirodna lubrikanta prema preporuci ginekologa

Image
Foto: Thinkstock

Nekada nam treba mala pomoć sa strane, ali čak i kada nam ne treba, lubrikanti su dobrodošli da začine seksualni život parova

7.3.2018. u 9:00/ Život i stil

Vrlo je važno koristiti provjerene lubrikante koji su sigurni za naše zdravlje. Razlog je više, nego očit. Lubrikant ulazi u tijelo žene i ono ga apsorbira. Važno je stoga da su napravljeni potpuno od prirodnih sastojaka i da ne narušavaju pH rodnice. Ovo su četiri lubrikanta prirodnog porijekla koje su preporučili ginekolozi:

1. Kokosovo ulje

Priroda nas je zaista obilato darovala kada je stvorila kokosovo ulje. Njegova primjena je neograniečna - možete na kokosovom ulju kuhati, pržiti, peći. Možete od njega raditi kozmetičke proizvode, koristiti ga za masažu, a ginekolozi kažu, možete ga koristiti i kao apsolutno siguran lubrikant. Neka vam uvijek bude na dohvat ruke.

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

2. Aloe Vera

Na tržištu ima bezbroj proizvoda od ove čudesne biljke. Sve dok ste sigurni da imate stopostotno čistu aloe veru, možete ju koristiti i kao lubrikant. Proizvodi u kojima nije 100 postotna aleo vera mogu izazvati suhoću vagine ili neku drugu iritaciju. Sigurna je za kondome, odnosno neće izazvati pucanje ili neka druga oštećenja.

3. Vitamin E

Vitamin E ne samo da će ispuniti funckiju lubrikanta, već će potaknuti prirodno ovlaživanje. Možete ga nanijeti prije seksa ili ga koristiti tijekom odnosa. Vitamin E pronaći ćete u ljekarnama. 

Napomena na kraju: kokosovo ulje i vitamin E koristite samo ako imate dugogodišnjeg partnera jer mogu uzrokovoati oštećenje kondoma. 

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Maslinovo ulje

Osim što će lubricirati vaginu, masaža malsinovim uljem može pomoći ublažiti iritacij ustidnice tijekom mjesečnice. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

Image
kad tijelo ne sluša

Žene otkrivaju kako se nose s preuranjenim orgazmom (ali ne njegovim)

Više s weba