Zagrljaja sve manje

Kako se ponovno zaljubiti u partnera i što napraviti kad leptirići odlete?

13.4.2016. u 18:27/ Ana Mušnjak/Ana Miščević

Zagrljaja sve manje ima u dugim vezama i brakovima. Kad leptirići odlete, s njima često odleti i ta potreba, da osobi s kojom smo odabrali biti, kažemo i pokažemo koliko nam znači

Osjećate li veću strast kod svoga partnera dok drži u ruci daljinski upravljač nego li vašu ruku - stanje je alarmantno! Znak je to da vas uzima zdravo za gotovo, onako narodski - množi vas s nulom. No ne brinite se, niste jedini s tim problemom.

"Osjećala sam se da nisam voljena, da ne dobivam pažnju koju bih trebala dobivati, da sam zapostavljena. Imala sam osjećaj da mu je sve važnije nego ja i naša veza", ispričala je Maja.

Maji je još uvijek neugodno govoriti o tome. Možda bi pristala snimiti svoje lice kad bi znala koliko je žena u takvoj situaciji. 

"Pomažem im da nauče kako da jasno izraze što ih muči, da ih partner konačno doživi, da im pruži što žele i da budu voljene sretne kao na početku veze", pojasnila je Barbara Grgurić, life coach za sretne veze.

A to i nije tako teško.

"Kada žene počnu više cijeniti sebe, voljeti sebe drugačije se ponašati prema svome partneru, nevjerojatno je koliko onda postanu interesantnije tom partneru i koliko ih partner doživljava ozbiljnije. Želi više vremena provoditi s, a njima želi im ugoditi", rekla je Barbara.

Toga je sve svjesnija i Antonija, koja s Barbarom radi na podizanju samopouzdanja!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj problem u vezi su bili česti konflikti gdje sam se ja osjećala neshvaćeno. Ja sam njemu rekla - ti mene uopće ne slušaš na onaj način na koji si me slušao. Osjećala sam se nezadovoljno tom situacijom, a osjećaja uopće nije nedostajalo. Smatrala sam da je ljubav jednako tuga, bol, patnja suze... smatrala sam da se tu nema što puno promjeniti", ispričala je Antonija Basarac.

Budite same sebi na prvom mjestu jer kad volite sebe, drugi će vas obožavati!

Ipak ima. Barbara joj je pomogla da promijeni sebe!

"Shvatila sam da ne iznosim emocije na pravi način, shvatila sam koliko šteti meni i partneru i vezi to što šutim i gutam svoje emocije. Mogu reći da ga sad puno bolje razumijem u komunikaciji, a potencijalno konfliktne situacije uspješno rješavam", priznala je Antonija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
TAMBURAŠi NA UDARU

Mejašima zabranili koncert u Puli, javili im tri mjeseca prije održavanja. 'Glazba nam je birtijaška?'

Potpuno neuspješna komunikacija u vezi teško je padala Maji.  

Čini se da je najvažnije shvatiti koliko je važno za početak voljeti sebe - jer tek onda će vam ljubav moći dati i drugi. Ipak, onu najstrastveniju s početka veze, teško je vratiti! 

"Ja bi rekla da se strast sa početka veze ne može vratiti jer strast sa početka veze je iluzija, međutim kroz pravilnu komunikaciju, kroz rad na sebi kad partneri otvoreno i iskreno razgovaraju, može se stvoriti neka nova vrsta strasti koja je zdrava, koja je trajna i koja puno više ispunjava čovjeka od one početne", tvrdi Barbara, life coach.

Budite same sebi na prvom mjestu jer kad volite sebe, drugi će vas obožavati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Koji vam je najdraži?

Orgazam kod žena nema granica: vrste orgazama koje žene mogu doživjeti

Više s weba