želja se smanjuje

Koliko često 'normalni' parovi imaju seksualne odnose?

Image
Foto: www.profimedia.hr

'Kad parovi prestanu imati spolne odnose, njihova veza postaje osjetljiva na ljutnju, nevjeru i dolazi razvod', objašnjava dr. Kerner

21.2.2019. u 12:20/ Život i stil

U jednom trenutku u bračnom životu mnogi se parovi pitaju: "Koliko često drugi parovi imaju seksualne odnose?". Naravno, da odgovor nije savršeno jasan, a seksulani terapeuti su mnogo toga rekli o ovojtemi. Evo koje savjete su dali kako bi parovi mogli poboljšati svoj seksualni život. 

Prosječnost

Postavljaju se pitanja koliko prosječni parovi često imaju seksualne odnose u čvrstim vezama.Odgovor je obično od jednom tjedno do jednom mjesečno. Kad stručnjaka Ian Kernera pitaju koliko bi često trebali imati spolne odnose, on im objašnjava da nema točnog odgovora.

"Kad parovi prestanu imati spolne odnose, njihova veza postaje osjetljiva na ljutnju, odvojenost, nevjeru i na kraju dolazi razvod", dalje objašnjava dr. Kerner za Healthline.

Seksualni život para ovisi o puno različitih faktora: starost, životni stil, zdravlje i naravno libido. Zato ne postoji pravi odogovor, ali u posljednje vrijeme parovima se savjetuje da imaju odnos jednom tjedno. Prema istraživanju Davida Schnarcha u kojem je sudjelovalo više od 20 000 parova otkriveno je da samo 26 posto parova ima odnos jednom tjedno. Većina ispitanika odgovorila je da seks jednom ili dvaput mjesečno ili čak manje.

Istraživanje sa Sveučilišta Chicago objavljeno prije desetak godina pokazalo je da bračni parovi imaju spolne odnose sedam puta mjesečno. Podaci još jedne studije, pokazuju da mlađi parovi imaju češće odnose.

Je li vaš brak u krizi?

Image
fantastično iskustvo

Tantrički seks: saznajte sve o metodama postizanja nezaboravnog zadovoljstva

Image
fantastično iskustvo

Tantrički seks: saznajte sve o metodama postizanja nezaboravnog zadovoljstva

Većina bračnih terapeuta slaže se da je manje od deset spolnih odnosa godišnje znak da je vaš život bez seksa. Iako nedostatak seksa ne znači da je i vaš brak u problemima, objašnjava Schnarch. Iako kroz seks parovi izražavaju svoju ljubav i želju jedno za drugim, nedostatak seksa ne znači nužno da trebate prekinuti bračni odnos.

"Čini se da je seks nisko na listi američkih parova, ali prema mom iskustvu kad parovi prestanu imati spolni odnos, njihovi odnosi postaju osjetljivi na ljutnju, odvojenost, nevjeru i, na kraju, razvod. Vjerujem da je seks važan: to je ljepilo koje nas drži zajedno i bez njega parovi u najboljem slučaju postaju 'dobri prijatelji' ili u najgorem slučaju 'loši cimeri", objašnjava dr. Kerner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako poboljšati seksualni život?

Mnoge stvari trebaju se staviti na mjesto kako bi poboljšala želja. Kod mnogih parova, različita mišljenja mogu izazvati mnoge probleme. "Općenito, problemi parova često nisu zbog seksa, ali onda teško dolaze do seksa", objašnjava Al Cooper. 

"Ako je vaš seksualni život izvan ravnoteže, vaš je cilj naći se u sredini; imati više odnosa što želi jedan partner, ali vjerojatno manje nego što drugi želi", kaže dr. Gail Saltz. Ništa neće biti savršeno, ali ključ je u dobrom pregovaranju. Kao i svaki drugi problem u odnosu, i kod seksa treba naći kompromis. Ponekad se čini da je jako teško, kad jako puno stvari trebate napraviti na dnevnoj bazi - kuhanje, čišćenje, djeca, posao. Međutim, seks može ponovno biti zabavan!

Image
Foto: pexels
Image
pexels

(Foto: Pexels)

"Jednom kad seks prestane biti dio vašeg života, teško se ponovno vratiti. Ali kad ga ponovno uvrstite u svoj život, sjetit ćete se koliko vam je nedostajao", objašnjava Kerner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
službena izjava

VIDEO 'U avionu su bili stranci, sav zračni promet obustavljen je. Ovo je prva nesreća u Puli'

Za početak možete napraviti raspored u koji ćete uvrstiti seks, zagrlite svog partnera svakog dana i lakše ćete vratiti taj dio života. Ali ako ćete nakon nekog vremena i dalje biti nezaintersirani, možete se obratiti bračnom terapeutu kako biste vidjeli u čemu je problem. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
postoji dobar razlog za to

Stručnjaci tvrde: Žene bi trebale glumiti orgazam!

Više s weba