Usporava starenje

Znate li koliko često se morate seksati da ostanete mladi?

Image
Foto: Thinkstock

Dobra seksualana kemija i privlačnost između partnera, dobra je za vaš odnos i čini vas sretnima. Sad izgleda da vas može i održati mladima

17.7.2017. u 13:03/ Život i stil

Novo istraživanje pokazuje da vas redovan seks održava mladima. Pa koliko često je dovoljno da bi napravili razliku? Izgleda da je odgovor jednom tjedno.

Znanstvenici iz Kalifornije otkrili su da je dio DNA (odgovoran za starenje i opće zdravlje), u boljoj 'formi' kod žena koje imaju seksualne odnose na tjednoj bazi. 

Telomere su kratki ponavljajući slijedovi nukleotida koji se nalaze na krajevima DNA molekula. Kad dolazi do njihovih produljivanja, produljuje se i životni vijeka stanica te tako usporava starenje.

Istraživači su pitali 129 žena u vezama o njihovoj seksualnoj aktivnosti tijekom jednog tjedna i izvadili im krv te napravili testove. Pronašli su "znatno" duže telomere kod žena koje su rekle da imaju intimne odnose na tjednoj bazi.

Voditelj istraživača Tomás Cabeza de Baca s Kalifornijskog sveučilišta izjavio je da su telomeri "biološki indeks sistemskog starenja i zdravlja", za PsyPost. Rekao je i da je postoji veza seksa i duljih telomera, neovisno je li odnos bio sretan i izvan spavaće sobe.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Koji vam je najdraži?

Orgazam kod žena nema granica: vrste orgazama koje žene mogu doživjeti

Više s weba