Život u dvoje

Koliko je seks u vodi zapravo siguran?

Image

Turisti, More, Plaža

Foto: RTL

Tijekom ljetnih mjeseci može se činiti kako nema ništa praktičnije od seksa u vodi – ionako ste oboje već mokri i napola goli.

18.7.2016. u 13:40/ krenizdravo.hr

Koliko god seks u moru, bazenu ili kadi bio primamljiv, neizbježno se postavlja pitanje koliko je seks na takvim mjestima zapravo siguran. Naime, postoji nekoliko potencijalnih problema o kojima bi definitivno trebali voditi računa.

Bakterije

Javne površine vode zapravo su odvratne. U rijekama, jezerima i moru nalaze se bakterije koje tijekom seksa ulaze u ženske spolne organe te mogu uzrokovati infekcije urinarnog trakta te razne vaginalne infekcije. Ista stvar vrijedi i za bazene, pogotovo ako nisu pravilno klorirani. Također, kada je pH vrijednost vode iznad svojih normalnih okvira, dezinfekcijska sredstva više neće biti učinkovita. Dodatan problem leži i u činjenici da razne bakterije i kemikalije koje se nalaze u vodi mogu uzrokovati mikro-poderotine na vaginalnoj sluznici koje povećavaju rizik od infekcije.

Image
Foto: Thinkstockphotos.com
Image
Thinkstockphotos.com

Trenje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomalo paradoksalno, voda zapravo isušuje vaginu jer ispire prirodni lubrikant koji se stvara tijekom seksa. Zbog toga će doći do trenja koje uzrokuje dodatne mikro-poderotine i infekcije, neovisno o tome u kakvoj vrsti vode se nalazite.

Cijeli članak pročitajte na portalu Kreni zdravo. 

Upravo se čita

Image
stižu nove cijene

RTL Danas doznaje: Od utorka poskupljuje gorivo. Provjerite koje bi trebale biti nove cijene!

Više s weba

Pročitajte još

Image
tijelo je čudo

Znate li koliko je duboka vagina i koje još tajne krije žensko krilo?

Više s weba