OGLAS

Što više, to bolje...

Koliko kalorija možete sagorijeti seksom - i u kojoj pozi najviše?

Image
Foto: Thinkstock

Od svih načina na koje se možete oznojiti, seks je sigurno najzabavniji. Ali, koliko kalorija zaista možete sagorijeti seksom?

27.11.2017. u 15:49/ Život i stil

Vjerojatno ne onoliko koliko mislite - ali možete povećati 'sagorijevanje' ako se seksate na određeni način... 

Jedna studija otkrila je da je seksom možemo sagorijeti više od 100 kalorija, barem kad pričamo o muškarcima. Na Sveučilišta u Montrealu uspoređivali su trošak kalorija trčanja u odnosu na seks i utvrdili da trčanjem možemo potrošiti puno više kalorija. Žene su tijekom 30 minuta seksa sagorijele 213 kalorija, a muškarci 276. Seks, s druge strane, potrošio je 101 kaloriju kod muškaraca i samo 69 kod žena, prosječno 3,6 kalorija po minuti.


Zašto je seks bolji trening za muškarce?

"Muškarci teže više od žena, a zbog toga će potrošnja energije biti veća kod muškaraca za istu izvedbu", kaže autor studije Antony Karelis, profesor ljudske kinetike na Sveučilištu u Montrealu, a prenosi Time. Muškarci također mogu biti fizički aktivniji tijekom seksa, kaže on.

Iako seks nije najbolji trening na svijetu, bilo bi lijepo kad biste mogli računati na sagorijevanje od 70 do 100 kalorija kad god vi i vaš partner uskočite u krevet. Ali, nije uvijek tako.

U studiji, seks je obično trajao oko 25 minuta, uključujući i predigru, što je daleko dulje od prosjeka. Jedna studija u časopisu New England Journal otkrila je da prosječni seks traje samo šest minuta (iako taj broj nije uključivao predigru).

Puno ovisi i o pozi

Međutim, možete 'hakirati' svoj seksualni život. Broj kalorija koji se sagorijevaju tijekom seksa znatno variraju, pa ako teško dišete i znojite se, vjerojatno ste sagorijeli više kalorija. Poze su također važne: istraživanja sugeriraju da je treba više energije kad ste gore, nego što treba kad ste dolje.

Ali čak i ako vašim seksualnim životom ne sagorite tonu kalorija, još uvijek je dobar za vas. Redoviti seks povezan je s nižim stopama nekih vrsta raka, kao i poboljšanim mentalnim zdravljem i raspoloženjem. Budući da šalju opuštajuće i osjećaje i dobre kemikalije kroz vaš sustav, seks također pomaže kod spavanja.


Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Vrijeme je za seks
Viola boje mora
Vrijeme je za seks
Love island Australija
Vrijeme je za seks
default_cta
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
Barbie biserna princeza
Vrijeme je za seks
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast

Više s weba

Pročitajte još

Image
nije dobro

Više od polovice žena nesretno je zbog seksualnog života? Sram i krivnja su česti


Više s weba