godine stvorene za uživanje

Ljubav u 40. - mit ili još ima nade? Borna Rajić otkrila da od seksa apstinira više od tri godine

2.3.2016. u 18:30/ Ana Miščević

Sve kasnije stupamo u brak i sve manje volimo. Statistike su jednostavno neumoljive. No, nada nikad ne umire. I u četrdesetima možete doživjeti ljubav. Možda leptirići u tim godinam više nisu tako živahni, ali zato znaju prepoznati pravu stvar

Biti u 40-ima solo igračica, razvedena ili nikad udana, s djecom ili bez njih, za mnoge žene to je teret. No ljubav u toj životnoj dobi trebala bi biti baš suprotno - užitak, a ne razlog za očaj i zatvaranje u sebe. Jer ljubav je tu negdje, samo joj trebate dati priliku! Ipak, čekajući je, morat ćete najviše poraditi na samoj sebi! 

"Ja sam tri i pol godine apstinirala ne samo od seksualnog odnosa nego od bilo kakvog eksperimentiranja jer sam bila svjesna da ja moram promijeniti neke svoje duboke podsvjesne programe i osvjestiti ljubav prema samoj sebi", rekla nam je Borna Rajić

Ljubav prema sebi je ključna. A baš su četrdesete idealne da date priliku samoj sebi. Ostvarene, svjesne svojih mana i vrlina, iskusne i iskrene, stvari su to zbog kojih ljubav ne bi smjela biti tabu tema već vaša odskočna daska za pronalaženje parnera. Morate samo znati što želite.

"Ja bih bila najveća kurva kada bi me to zabavljalo ali sam u tim nekim svojim odabirima vrlo teška. Recimo meni dodir muške ruke nema emocije i naboja, ja to ne podnosim", kaže Borna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važno je samo kontolirati vlastiti život i emocije. Ponajviše misli. Jer očaj zbog toga što ste ostali sami i  imate 40, neće vas daleko dovesti!

"Postoji određena panika da će ostati solo i onda tako uspaničene izlaze van ne da bi se zabavile, ne da se druže nego idu tražiti nekoga i tako sa tim očajem valjda nalaze očajnike što zapravo nije dobro", kaže psihologinja Irena Jurjević

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

"On će naći vas u najneočekivanijem trenutku na najneočekvianijem mjestu! Ali vi u tome trenutku morate biti uštimani sa samima sobom sa dubinom svoga bića", savjetuje Borna. 

Uštimana i zadovoljna sobom i svoje 44 godine je i Elvira Jujić. Zgodna žena u najboljim godinama, čeka onog pravog. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljubav je predivna i ljubavi se treba nadati i ja se uvijek nadam. Svaki dan je novi izazov i pogotovo sad kad pređeš četrdesete, kad si zrela osoba i ono što si prošao i imao iza sebe sve te neke veze puno toga naučiš", kaže Elvira.

No kako ljubav nije škola morat ćete slušati svoje srce. A dobra je stvar da u 40-ima slušate i svoj mozak.

"Pa već duže vrijeme sam u fazi kada znam što hoću, što neću zato što sam sebe formirala kao osobu  i znam što ja volim", kaže Elvira. 

No zapamtite - prvo se morate pokloniti samoj sebi. Tek kad spoznate sebe i poradite na svojim kočnicama i kompleksima, onaj pravi prepoznat će vašu vrijednost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam primjer jedne gospođe koja ima 40 i nešto godina, dugo je bila singl i nedavno mi kaže da se udaje po drugi put. Bila je godinu dana u vezi i spremaju vjenčanje za četvrti mjesec", rekla je Jurjević. 

A ljubav se polako mota i oko Borne Rajić. Došla je, kaže, posve nenadano, kada je umjesto po sina koji nije mogao doletjeti iz Ženeve zbog snijega - otišla u izlazak! 

"Ja sam iznutra baš osjetila taj poriv i tu večer mi se dogodio jedan važan susret. I sada imam simpatiju", kaže Borna. 

Dajte ljubavi priliku. U 40-ima, kažu, još je slađa! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
biologija

Žene privlače niski, ćelavi i mišićavi muškarci. Pitate se zašto?

Više s weba