istraživanje pokazalo

Marihuana povećava seksualnu želju i intenzivira orgazme kod žena

Image
Foto: Pexels

Nakon što je marihuana legalizirana diljem SAD-a, sve se više istražuje njezin utjecaj na različita područja života

19.3.2019. u 13:42/ Život i stil

Studija koja je nedavno objavljena u časopisu Sexual Medicine ukazala je na pozitivan utjecaj marihuane na ženski orgazam. 

"Otkrili smo da kanabis pojačava seksualnu želju i intenzivira zadovoljstvo", kaže seksualna terapeutkinja i voditeljca studije dr. Becky K. Lynn sa Sveučilišta St. Louis. Znanstvenici su obradili podatke 373 osobe koje su od ožujka 2016. do veljače 2017. boravile u Klinici za seksualno zdravlje, u kojoj radi dr. Lynn.

Kao liječnicu specijaliziranu za seksualne probleme žena, poput niskog libida, bolnih spolnih odnosa i problema s orgazmima, Lynn je posebno zanimalo što njezine pacijentice imaju reći o kanabisu. 

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Primijetila sam da žene dolaze k meni sa seksualnim problemima i tijekom razgovora, kada im postavim potpitanje o kanabisu, kažu: 'O ,da! Kada pušim marihuanu, seks je bolji' Jedna pacijentica probala je lubrikant na bazi kanabisa i to mi je pobudilo dodatni interes te smo proveli istraživanje"; kaže dr. Lynn.

Od 373 pacijentice, njih 127 koristi marihuanu te su one sudjelovale u istraživanju. Pokazalo se da su one koje su koristile marihuanu prije seksualnog odnosa imale intenzivnije orgazme od onih koje nisu. Njih 68,5 posto reklo je da im je seks puno bolji pod utjecajem kanabisa. 60,6 posto reklo ih je da tada imaju jaču seksualnu želju, a njih 52,8 posto imaju jače orgazme. 

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

Liječnica dodaje kako je ovo zaista malena studija, no jedna od rijetkih na temu utjecaja marihuane na seksualno zadovoljstvo kod žena. 

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
neugodne posljedice

5 čudnih stvari koje vam se mogu dogoditi nakon seksa

Više s weba