Pravilo 37 posto

Matematička teorija otkrila koje su godine idealne za brak

Image
Foto: Thinkstock

Jednostavno pravilo pojednostavljuje traženje partnera kako ne bi počeli prerano i propustili dobre prilike ili prekasno, kad je većina 'dobrih' već zauzeta

2.3.2017. u 10:00/ Život i stil
Image
Mentalna oštrina

Znanstvenici otkrili koje su najbolje godine za postati majka

Image
Mentalna oštrina

Znanstvenici otkrili koje su najbolje godine za postati majka

Prema novinaru Brianu Christianu i kognitivnom znanstveniku Tomu Griffithsu, autorima "Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decisions", pravilo 37 % moglo bi vam uštedjeti vrijeme potrebno za potragu za savršenim bračnim partnerom.

U osnovi, pravilo 37% kaže da kad trebate provjeriti veliki spektar mogućnosti u ograničenom vremenskom razdoblju (radi li se o novom poslu, stanu ili potencijalnom partneru), najbolje vrijeme za donijeti odluku je nakon što ste pregledali 37% svih mogućnosti.

U tom trenutku procesa odabira, imat ćete prikupljeno dovoljno informacija kako bi donijeli informiranu odluku, a nećete izgubiti previše vremena gledajući više mogućnosti nego što je potrebno.

Ako zapošljavate i inetervjuirate tri osobe, najbolja odluka je odlučiti ovisno o snazi drugog kandidata, Ako je bolji od prvog, zaposlite ga. Ako nije, čekajte, Ako imate pet osoba, čekajte do trećeg intervju kako bi počeli procjenjivati.

Po toj logici, ako tražite ljubav i imate između 18 i 40 godina, optimalna dob da počnete ozbiljno razmatrati buduću suprugu ili supruga je nakon 26. rođendana (37% u rasponu od 22 godine). Prije toga, vjerojatno ćete propustiti kvalitetne partnere koji još uvijek mogu doći, no nakon toga, dobre su mogućnosti da će postati nedostupni, smanjujući vam šanse za pronalaženje idealnog partnera.

Izgleda da i istraživanja o sretnom braku podupiru ovu teoriju. U srpnju 2015. sociolog Nicholas H. WolfingerUniversity of Utah otkrio je kako je najbolja dob za brak i izbjegavanje razvoda između 28. i 32. godine.  

Iako je 28. godina bliža pravilu 45%, partneri se obično odlučuju da su našli onog pravog/pravu, neko vrijeme prije vjenčanja. Wolfingerova analiza je također otkrila da su šanse za prekid porasle 5% svake godine nakon 32. godine života. Eto, sad znate i to.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
objašnjenje terapeuta

Jeste li među prosječnima: Koliko stvarno traje seks kod većine parova?

Više s weba