gdje Bog zatvori vrata, otvori prozor!

Mnogi nevjeru ne bi oprostili: kako se boriti protiv toga i ipak spasiti ljubav?

thumbnail
30.12.2015. u 18:24/ Ida Balen

Istraživanja kažu da nevjera pogodi čak trećinu brakova. No mnogi bi, kažu, nevjeru oprostili, iako to ne znači i kraj patnje. Nepovjerenje koje se poslije razvije i uništi vezu. Kako se boriti protiv toga i ipak spasiti ljubav?

Trećina brakova poljuljana je ili razorena zbog nevjere. Iako žele oprostiti, prevareni se partneri, zapravo, ne mogu s time pomiriti.Povjerenje je nestalo. Počinje agonija provjeravanja svakog koraka preljubnika. 

Nikome se ne može suditi, jer jedno je pričati, a drugo  osjetiti na svojoj koži. 

Oprostilo bi šest od deset žena i 50 posto muškaraca. Ali kako?  Vratiti povjerenje nije nemoguće, no treba biti strpljiv, jer proces traje i traje.

"Pravilo - mobitel mora bit uvijek dostupan, nikad zaključan, uvijek negdje, ne zbog toga da će osoba koja je bila prevarena kontrolirati, ali da osoba koja je prevarena vidi da je mobitel tu", rekla je Nataša Barolin Belić, seksualna terapeutkinja.

Prevarenog partnera potrebno je umiriti. 

"Ako se događalo da je osoba jako dugo nakon završetka radnog vremena ostajala. Onda je to, recimo, jako važno dogovoriti. Zna se, nakon završetka radnog vremena dolazimo doma, ako je nekakav sastanak onda ćemo obavijestit od koliko do koliko sati", dodala je Barolin Belić.

Ali ne u nedogled prežvakavati jedno te isto. Da, boli. Ali neće ni prestati ako ne znate stati preispitivati i propitkivati. 

Oprostiti prevaru nije poraz. Nije to gaženje ponosa, već jasno vaganje prioriteta. 

No moramo uzeti u obzir uznemirujuću brojku prema kojoj čak 36 posto žena i 24 posto muškaraca misli da ih partner vara iako to možda i nije tako. 

Jer živjeti u sumnji razara i sumnjičavog i osumnjičenog partnera. Iskusniji kažu... previše je vremena za bavljenje glupostima. 

A ako su muž ili žena i bili nevjerni, možda će to nešto dobro donijeti. Mnogi su, naime, upravo nakon nevjere shvatili da ne mogu bez prevarene ljubavi.

Upravo se čita

Image
OTKUD LOGIKA?

Provjerili smo zašto u istoj banci u Hrvatskoj štediša na 10.000 eura zaradi 2 eura, a u Sloveniji 100 eura?

"Sad su oboje odjednom postali duboko svjesni da  mogu izgubiti jedno drugo, da mogu izgubiti život koji su počeli graditii", rekla je Barolin Belić.

Ako tako i ne bude, važno je znati da kraj veze ne znači vaš kraj. Jer, kako kaže ona stara, gdje Bog zatvori vrata, otvori prozor!

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
Upoznajte žensko tijelo

Pitate se kako da žena doživi vrhunac? Donosimo vodič koji će upaliti svaki put

Više s weba