Ima neka tajna veza

Može li dobar san pojačati seksualnu želju?

Image
Foto: Thinkstock

Sigurno ste čuli da je dobar san zlata vrijedan - a ima li povezanosti dobrog sna i dobrog seksa?

6.9.2018. u 14:47/ Život i stil

Ako malo razmislite, vidjet ćete da je vrlo vjerojatno da su san i seks povezani. Sljedeći put kada ne možete zaspati, okrećete se po krevetu i tražite "lijek" za spavanje, prije nego što dođete do melatonina ili knjige, razmislite o seksu.

Prema nekim istraživanjima, seks može pomoći da kod dobrog sna. Nedavno je dr. Laurie Mintz napisala članak o seksu i spavanju za Sveučilište Florida. U članku je istaknula da jedna od tri odrasla osoba u Americi ne spava dovoljno, prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), te da su ljudi zabrinuti zbog svog seksualnog života.

Navela je nalaze iz članka "Prevalencija i čimbenici rizika seksualne disfunkcije kod muškaraca i žena" u Current Psychiatry Reportsu, u kojemu je navedeno da neka vrsta  seksualne disfunkcije utječe na oko 43% žena i 31% muškaraca. Nadalje, žene češće imaju problema sa snom od muškaraca, prema National Sleep Foundation.

"Seks i san jako su povezani. Dobar seksualni 'susret' otpušta hormone u tijelu koji pomažu kod boljeg sna koji utječe da se osjećate bolje. Zbog manjka sna bit ćete preumorni i bez volje za seks, a postoje i dokazi da je nedostatak sna jedan od faktora besanih noći", rekla je dr. Mintz za Bustle

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagalsila je i da dobar san povećava seksualnu želju. “Rezultati nedavne studije, objavljene u The Journal of Sexual Medicine, upućuju na činjenicu da što više žene spavaju, imaju veću želju za seks sljedeći dan. Samo jedan dodatni sat spavanja može dovesti do povećanja seksualne želje za čak 14 posto".

Znači, seks i san su povezani i možda bez dobrog sna nema dobrog seksa.

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Znate li gdje je?

G-točka kod muškaraca skrivena je od pogleda, a stimulacijom se dolazi do višestrukih orgazama

Više s weba