kad stvari ne idu glatko

Može li vagina biti preuska za seksualni odnos?

Image
Foto: Pexels

Zbog bolnih penetracija neke žene odustaju od seksualnih odnosa. Ginekolozi imaju rješenje

29.5.2019. u 7:29/ Život i stil

Postoji nekoliko razloga zbog kojih žena može osjećati neugodu tijekom penetracije. Ginekolozi dodaju da se često sureću s tim problemom kod pacijentica. 

"Prava istina je da je vagina izuzetno elastična. Samo se sjetite da kroz nju može proći dijete", kaže ginekologinja Susan Khalil. Stoga ako problem nije veličina, što jest?

  • Hormonalne promjene 

Tijekom menopauze, uslijed hormonalnih promjena i pada razine estrogena, vagina gubi vlažnost, odnosno postaje suha, zbog čega za vrijeme spolnog odnosa žena može imato osjećaj da je preuska.

Ginekolog će joj u ovom slučaju predložiti da koristi lubrikant ili hormonalnu terapju. Također, savjetuje se i masturbacija jer na taj način žena ima sve pod kontrolom i može postepeno povećati elastičnost vagine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Nedavni porođaj

Trudnoća i porođaj također podrazumjevaju velike hormonalne promjene koje mogu uzrokovati suhoću vagine i bolne seksualne odnose.  Ovo je osobiti slučaj kad žene doje.

No, porođaj zaista može rezultirati preuskom vaginom -  u slučaju da žena koja je rodila, bude preusko zašivena. Tada pogrešku treba kirurški sanirati.

Upravo se čita

Image
PROF. ZORIČIĆ UPOZORAVA

Droga koja kosi mlade Amerikance. Doslovno se uguše i od vrlo niskih doza: 'Kad dođe kod nas glave će se gubiti'

  • Vaginizam

Neke žene pate od vaginizma - stanja u kojem se mišići vagine prejako stišću i to protivno njezinoj volji. Ženama koje imaju vaginizam nerijetko je prebolno čak i tampon staviti. 

No i u ovom slučaju postoji rješenje - vježbe za zdjelično dno i razgovor s terapeutom, jer uzrok vaginizma može biti psihičke prirode. Dr. Khalil savjetuje i korištenje dilda ili vibratora za vrijeme masturbacije - postepeno i strpljivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
riješimo dilemu

Može li se vazelin koristiti kao lubrikant za seks?

Više s weba