Život u dvoje

Najčešći problemi u braku: šest stvari koje mogu ugroziti odnos

Image
Foto: Thinkstock

Postoje uobičajeni problemi u bračnom životu, a mnogi od njih mogu se izbjeći ili riješiti. Donosimo vam šest najčešćih problema u braku

15.5.2017. u 12:30/ Život i stil

1. Nevjera

Nevjera je čest problem u vezama i uključuje i fizičku i emocionalnu prevaru. U nevjeru uključujemo i seks za jednu noć, ali i internetske veze koje dugo traju. Nevjera se pojavljuje iz različitih razloga: čest je problem i mnogi se parove bore s njom.

2. Seksualne razlike

Do seksualnih problema u braku može doći zbog različitih razloga: najčešći je gubitak libida. Uvriježeno je mišljenje da samo žene gube seksualnu želju, ali često se događa i muškracima. Moguće je da i do problema dođe zbog različitih seksualnih sklonosti supružnika: jedan želi od partnera stvari koje su njemu neugodne.

3. Uvjerenja i vrijednosti

Normalno je da će biti razlika i neslaganja, ali su neke prevelike kako bi ih ignorirali. Često se 'lome koplja' oko religije. Druge razlike uključuju osnovne vrijednosti, na primjer način odgoja djece i definiranje što je u redu, a što nije, što proizlazi iz odgoja ssvakog supružnika. Budući da svi ne odrastamo s istim sustavima vrijednosti, morala i ciljeva, postoji dosta prostora za raspravu i sukob unutar braka.

4. Stres

Stres je uobičajen problem u bračnom životu i svaki bračni par će se s njim suočiti bar jednom. Stres u vezi može biti prouzročen financijskom situacijom, obiteljskom, mentalnom, ali i bolestima. Način na koji se borite sa stresom, može biti prijeloman trenutak.

5. Ljubomora

Ako je jedan partner previše ljubomoran, ostanak u takvom braku može biti izazovan. Ljubomora može biti dobra za vezu, ali ako je umjerena. Ako jedan supružnik stalno ispituje drugog gdje je bio, s kim, koliko, kada, o čemu je pričao, s kim sad priča na mobitel, zašto, može vrlo brzo pretvoriti dobar brak u loš.

6. Dosada

Jedan od supružnika može početi osjećati dosadu u braku i može se 'umoriti' od braka. Dolazi do dosade i ako brak postane predvidljiv. Par može raditi istu stvar svaki dan puno godina, bez ikakve promjene ili bez iskre. Iskra se obično javlja kad s vremena na vrijeme napravite nešto spontano. Ako u odnosu nema spontanosti, postoji dobra šansa da će dosada postati problem.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
objašnjenje terapeuta

Jeste li među prosječnima: Koliko stvarno traje seks kod većine parova?

Više s weba