jednom varalica - uvijek varalica

Osobe koje su jednom počinile preljub, vjerojatno će to učiniti opet

Image

Znanstvenici ovakve rezultate objašnjavaju činjenicom da se naš mozak navikava na laž kada lažemo. Govorenje sitnih laži "otupljuje" naš mozak na negativne emocije

16.8.2017. u 10:25/ Život i stil

Osobe koje su jednom prevarile partnera, vrlo vjerojatno će to učiniti opet, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu Archives of Sexual Behaviour.

U studiji je analizirano ponanašanje 484 sudionika, a pokazalo se da su osobe koje su varale u prvoj vezi  imal tri puta veću šansu da će isto učiniti i u drugoj, u odnosu na osobe koje su bile vjerne. Oni pak koji su znali da su prevareni u prethodnoj vezi, imali su dva puta veću šansu da budu opet prevareni.

Znanstvenici ovakve rezultate objašnjavaju činjenicom da se naš mozak navikava na laž kada lažemo. Govorenje sitnih laži "otupljuje" naš mozak na negativne emocije  i to dovodi do imunuosti na govorenje većih laži.

Tako je i kod prevare. Kada se dogodi prvi put, osoba se osjeća loše, no ako se nastavi, ona će se naviknuti na to i neće joj biti problem varati partnera, čak će i uživati u tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za serijske varalice možemo reći da su se toliko varale da su čak i savjest prilagodile te ih ona uopće nije grizla. Drugi tip serijskih varalica su oni koji od početka nisu imali problem sa savjesti i nikada se nisu osjećale loše zbog varanja. Bile su zadovoljne jer su imale priliku varati", objasnio je suautor studije Neil Garrett. 

Pročitajte još:

Upravo se čita

Image
ČEKA SE ODLUKA

Pitali smo vas koga želite vidjeti na klupi reprezentacije: Evo što kažu čitatelji Danas.hr

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

Image
čari pod plahtama

Je li istina da od redovitog seksa rastu grudi?

Više s weba